Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie kupisz osobno oryginalnych - występują jako cały licznik.

masz 3 opcje:

- zostawić jak jest

- kupić używany licznik przełożyć z niego tarcze lub wymienić w całości - potrzebne będzie jego zakodowanie

- poszukać w internecie firmy/ osoby, która wykona tarcze wedle Twojego uznania

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Orientujesz się czy benzyna 2 l i 3 l ma taki sam licznik?

kup caly licznik za ok 600zł używany

jedz do firmy który vin twojego auta wkoduje w licznik i po sprawie

Opublikowano
do benzyny za mniej niż 1 tys to nie znajdziesz, tylko same diesele są

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
tylko że one są płaskie, a f30 ma takie "3D"

Kupię:

- Listwy hexagon wnętrza

• 2 lata później...
Opublikowano

Kupiłem zamienniki firmy na M. Nie polecam. Struktura taka jak w serii E a nie F do tego tragicznie niedopasowane.

Najlepsze co można zrobić to kupić licznik od diesla i przełożyć oryginalna tarcze od prędkościomierza.

Opublikowano
Kupiłem zamienniki firmy na M. Nie polecam. Struktura taka jak w serii E a nie F do tego tragicznie niedopasowane.

Najlepsze co można zrobić to kupić licznik od diesla i przełożyć oryginalna tarcze od prędkościomierza.

Dokładnie. NIE KUPUJCIE = SZKODA KASY. Obrzydliwe. Lepiej se wydrukować na zwykłej kartce A4 i przykleić na wskaźniki.

Będą ładniejsze 200 procent. Oddam komuś moje za 50zl. NOWE nawet tego nie zakładam.

Kupię:

- Listwy hexagon wnętrza

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
do benzyny za mniej niż 1 tys to nie znajdziesz, tylko same diesele są

Kilkukrotnie bralem za 600-700zł.

• 1 rok później...
Opublikowano
Odkopię temat bo zamierzam zrobić sobie konwersje. Z racji tego że na polskim rynku brak wersji 3d tarcz zastanawiałem się czy nie kupić w miarę niedrogiego używanego licznika od diesla i nie przełożyć sobie prędkościomierza. Chwilę się biłem z myślami ale obawiam się czy nie będzie jakieś różnicy między kolorami na obrotomierzu i prędkościomierzu z racji że tarcze będą pochodzić z dwóch różnych liczników więc jakieś różnice mogą być widoczne. Nawet jeśli takie rozwiązanie się sprawdza to nie będę mieć temperatury w stopniach Celsjusza co też jest trochę słabe. Sprawdziłem więc zagraniczne serwisy i wygląda na to że na Litwie robią takie tarcze w 3D (https://www.ebay.pl/itm/373057183561?hash=item56dbf0df49:g:1jYAAOSw7gxenbgT \
) może ktoś z kolegów na forum montował od nich tarcze i jest w stanie ocenić efekt/jakość/dopasowanie?

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
Tarcze od europejskiego licznika nie będą pasowały, bo w innych miejscach na tarczach USA są podziałki prędkości, kolorystycznie nie będzie różnicy. Musisz kupić zamienniki tarcz z USA na Europę i będzie ok. Te litewskie wyglądają na prawdę dobrze, niestety nie miałem z nimi do czynienia
Opublikowano
Tarcze od europejskiego licznika nie będą pasowały, bo w innych miejscach na tarczach USA są podziałki prędkości, kolorystycznie nie będzie różnicy. Musisz kupić zamienniki tarcz z USA na Europę i będzie ok. Te litewskie wyglądają na prawdę dobrze, niestety nie miałem z nimi do czynienia

Pasują pług & play. Wyskalowanie jest takie same.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pasują pług & play. Wyskalowanie jest takie same.

Kolega bikoz55 ma rację, wyskalowanie jest inne. W USA środek jest na 80 mil\h a w EU jest na 130km\h. Z racji że 80mil/h to 128.748km/h, 130km/h na tarczach do konwersji jest przesunięte nieco w prawo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Eleganckie. Polecam. Przy okazji wymiany można sobie podświetlenie ledowe wymienić na białe :)

Opublikowano
Eleganckie. Polecam. Przy okazji wymiany można sobie podświetlenie ledowe wymienić na białe :)

Poka foty ;)

Kupię:

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano

Tak to wyglada u mnie w nocy. Z dnia nie mam zdjęć a akurat jestem na wakacjach i nie mam dostępu do auta ale zdjęcia z aukcji dobrze odzwierciedlają to jak to wyglada na żywo.

43-BDFBC5-D79-B-4543-8-B28-9-E29-DE900-E94.jpg