Skocz do zawartości

Potrzebny schemat do sterowania silnikiem E34 2,0 24V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Interesuje mnie gdzie w kostce do komputera BOSCH MOTRONIC, idzie zasilanie, gdzie masa, impulsy i jak zdjagnozowac nieprawidlowosci w instalacji.
Opublikowano

Onumerowania pinów Ci nie podam bo trudno mi jest wszystkie pamietać.

Co do masy to wszystkie grubsze przewody koloru brązowego. Są bodajże dwa albo cztery.

Zasilanie po zapłonie to cienki przewód koloru zielonego.

Zasilanie główne modułu - po przekaźniku to grube przewody czerwono-białe lub cerwono-niebieskie. Może się trafić także jakiś cieńszy.

Zasilanie stałe to jeden jedyny przewód o małym przekroju koloru czerwonego.

Jeżeli i to nie wystarcza to muszę pogrzebać w schematach.

Opublikowano
Elektronikiem to ja nie jestem, ale cos tam wiem o pradach, natomiast z tego schemaciku to ja nic nie rozumiem... :( :mad2:
Opublikowano
No masz tam ladnie podane wyprowadzenia :8) np. na pinie 26 jest podawane BATTERY ( zasilanie z aku ), 50 zaplon ( cewka ) numer 4, 28 GND ( masa ) i tak dalej :)
Opublikowano
No ale wydaje mi sie ze rozne moduly maja rozne wyprowadzenia pinow, a zwlaszcza roznica jest miedzu Boschem a Simensem, zgadza sie??
Opublikowano
To jest niezle, ale troche slabo widac... :worried: w sumie to nic nie widac... :worried:
Opublikowano
No ale wydaje mi sie ze rozne moduly maja rozne wyprowadzenia pinow, a zwlaszcza roznica jest miedzu Boschem a Simensem, zgadza sie??

Zgadza sie, tylko Ty nie podales nam nawet, ktorego Motronica masz..

Opublikowano
Hehehehe napisze ale gdzie i jak to sprawdzic??
Opublikowano
Ostatnie siedem: BD54942 No i jak to sprawdzicie przy uzyciu tych numerkow??