Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Hej. Dorzuciłem kompletny xenon, jednak coś spryskiwacze nie działają jak należy. Próbowałem programowania DISem, ale funkcja niestety nie może się zakodować. Bardzo proszę o porady co trzeba zrobić, aby to działało jak należy. Pozdrawiam Edytowane przez yoshimura01
Opublikowano

Na razie nic nie zrobiłem programowo, tylko samo mechaniczne i elektryczne poskladanie kompletu.

Doczytałem właśnie o tym FA/VO i jeszcze o aktywowaniu wiersza komend SCHEINWERFERREININGUNH. Tylko nie wiem jak mam po kolei to robić. Jeśli ktoś wie i chce pomóc to bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Sukces! :) Aby zrobić to DISem musimy mieć zainstalowany moduł komfortu GM5 z indeksem kodowania 04. Niższe indeksy nie zostaną zakodowane. Identyfikujemy auto w zakladce diagnosis i następnie przechodzimy do zakładki change. Wybieramy coding/programming, zcs/fa, e46, retrofit, bixenon, yes na pytanie czy z systemem spryskiwaczy i yes na automatic coding. Po chwili pojawi się komunikat o pomyślnym zakodowaniu LSZ i GM5, a w wierszu SA pojawi się wpis opcji wyposażenia 502 i 522. W funkcjach serwisowych modułu EWS potwierdzamy retrofit.

W NCS dodajemy do FA opcje: 502 i 522 i kodujemy. W ALSZ i GM5 komendy bixenonu i spryskiwaczy powinny automatycznie po kodowaniu być ustawione na active.

Pozdrawiam