Skocz do zawartości

kolejny problem...cos przerywa!!! dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam nastepny problem po swapie... jak juz doszlismy do ladu z temperatura pojawil sie nastepny problem a mianowicie po przejechaniu paru/parunastu kilometrow silnik tak jakby nie dostawał paliwa bo gdy dodaje sie gazu auto poprostu sie dławi i zaczyna przerywac,gdy puszcze gaz normalnie utrzymuje obroty! po dodaniu gazu(niezaleznie jak duzo go wcisniemy) auto wkreci sie do 2000obr i samo opada na wolne obroty. rzecz taka dzieje sie jak auto jest rozgrzane i to nie zawsze bo jesli na cieplym silniku damy gazu do spodu to auto jedzie jak glupie ale jesli zaczne przyspieszac,hamowac i tak pare razy to wtedy glupieje!! silnik to 2,8 bi-vanos - vanosy byly sprawdzone i jeden sie zawieszał ale juz jest okej,pompa paliwa jest raczej okej. chociaz mysle o pompie bo po dlugim postoju z niewielka iloscia paliwa(prawie zero) przy odpaleniu dziwnie zaczela piszczeć...ale jesli bylaby padnieta auto by sie tak nie wkrecalo dobrze...
Opublikowano
vanosy byly sprawdzone i jeden sie zawieszał

Na jakiej podstawie to stwierdziliście i co z vanosami robiliście?

Opublikowano
  • Autor
tzn wiesz... ja tam mechanikiem nie jestem. podobno gdy vanos sie zawiesza slychac lekkie pukanie i tak tez bylo... na diagnostyce tez wyszlo cos nie tak z vanosem. odpiecie jego wtyczki i ponowne wpiecie pomogło i juz jest cisza i nic sie z nim nie dzieje
Opublikowano

Rozumiem.

Zmień na początek filtr paliwa, a co do reszty jeszcze pomyślę.

Opublikowano
  • Autor
wszystkie filtry,płyny itp sa poznieniane...