Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! mam taki problem bo niedawno przyprowadzilem sobie BMW 316 Compact i nie wiem jakie ciśnienie ma byc w oponach. Wg. producenta to na 4 osoby ma byc tyl: 2,0 a przod 1,8 a na 5 osob przod 2,0 a tyl 2,4 (opony 205/60 R15). Problem jest w tym ze auto po przyprowadzeniu mialo ok 2,3 w kazdym kole, autem jezdzil czlowiek ktory o nie dbal i regularnie je serwisowal w niemczech wiec nie mysle by nie wiedzial jakie cisnienie ma byc w oponach. Czy takie rozwiazanie jest dobre?? jakie bedzie najlepsze cisnienie do mojej bety?? zgory dzieki
Opublikowano

To że był 1 właściciel i o nie dbał to tylko na "+", ale chyba nie powiesz że "ów" gość wiedział lepiej od konstruktorów z Monachium jakie jest lepsze ciśnienie dla Twego pojazdu. Trzymaj takie jak na nalepce na słupku i basta.

pzdr.

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
Pewnie Ci co zakładali mu opony tak nabili ot tak sobie, ja zakładałem w zakładzie już dwa razy i kapcie zawsze sporo więcej mi nabili, koła miałem jak ze skały :|. Daj tak jak zaleca producent i będzie git :cool2:

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
Kolego na 19 stronie instrukcji obslugi BMW compact 316i jest podane:dla opon 185/65 przod 1,8 tyl 2,2 - dla opon 205/60 przod 1,8 tyl 2,0 oraz przy max obciazeniu tj. 5 osob i bagaz dla 185 przod 2,2 tyl 2,7 dla opon 205 przod 2,0 tyl 2,4. Zapas dojazdowka 125/90 - 4,2. Ale i tak decyzja nalezy do ciebie. Compact to fajne BMW. Pozdrawiam.