Skocz do zawartości

e90 318i valvotronic POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje waszej pomocy. Wyskoczył błąd check. Po podłączeniu do komputera pojawiły się błędy dotyczące valvotronica , wałek mimośrodowy i błędy od sondy lambda. Samochód przez kila minut zamula ale później jedzie dobrze i nie widać żadnych objaw.

Moje pyanie :

Mam do przejechania 1300km do Polski. Mogę jechać czy wrzucić samochód na lawetę.

Opublikowano
Auto jest w trybie awaryjnym więc przejechanie takiej odległości może nie wpłynąć za dobrze na silnik.
Opublikowano
  • Autor
Rozumiem ale koszt naprawy samochodu w Holadni będzie bardzo duzy. Tak wiec mówisz żeby sobie odpuścić????
Opublikowano

Najczęściej pada serwomotor, ale może też być olej we wtyczce czujnika. Jeżeli masz trochę zdolności mechanicznych i zapału możesz to sam ogarnąć.

Sprawdź czy wtyczka jest sucha.

Jaki błąd pokazuje komputer?

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to ze nie mam zdolności mechanicznych. Może gdybym posiadał jakiś filmik instruktażowy to zrobił bym to na pewno ale bez niego raczej nie dam rady

Błędy sprawdził mi kolega i są takie :

2a59 2A5B 2C45 2a70

Opublikowano

maxresdefault.jpg

To gniazdo obok wlewu oleju. Musisz najpierw ściągnąć plastikową pokrywę. Lubi pojawić się w tym miejscu olej i system będzie generował błędy.

Jeżeli jest czysto i sucho to niestety czeka cię wymiana serwomotoru lub czujnika.

Opublikowano
z kad dokladnie jestets bo ja akorat z be moze masz nie daleko do mnie to bym pomogl przerabialem temat sam i moglbym ci pomuc mieszkam kolo bruuge