Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Udało mi się wyjąć listwę zewnętrzną okna drzwi przednich na schemacie oznaczona numerem "1". (Wystawała z uszczelki, wygięła się)

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/51_5732-zewn-oslonykratka-ozdobnauszczelka/i51045/kL/sN/r2008/m09

Po wyjęciu listwy zauwazylem ze uszczelka jest juz mocno zużyta - ktoś nieźle szarpał się z wsadzeniem tej listwy. :roll:

Chcę wsadzić listwę ponownie, ale przydałoby się wymienić tą uszczelkę - boję się że pognę tą listwę tak, że już nie da się jej wsadzić :roll:

Czy uszczelka w którą wsadzana jest ta listwa ma numer 7 na wysłanym schemacie?

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Listwa z numerem 7 to uszczelka zgarniająca wewnętrzna.

Ta zewnętrzna w chromie lub czarny połysk- GLANZSCHWARZ, stanowi całość.

Najlepiej więc wymień w całości.

Co prawda można wysunąć listwę z tej uszczelki, ale wątpię czy Ci się uda bez uszkodzeń.

Demontując te listwy to najbezpieczniej od środka drzwi, po zdjęciu boczka, wyjęciu szyby itd.

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg

Opublikowano

Na filmiku gość pokazuje listwę która była już kilka razy demontowana montowana, za lekko mu to idzie

U mnie nigdy nie były demontowane szło mega ciężko a jeszcze gorzej było z wciśnięciem, ile poleciało k**w tego nikt nie zliczy

Opublikowano
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Szukałem tej listwy z uszczelką na allegro i niestety nic nie ma. 685zł za takie dziadostwo ... :roll: bez komentarza spróbuję wsadzić aktualną listwę na takiej samej zasadzie jak pokazuje filmik na youtube tylko ze zdjęciem lusterka :)