Skocz do zawartości

E36 1.8 Nie odpala sprawdziłem i wymieniłem kilka czesci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wiem że nie jesteśmy pierwszy borylakajacym się z tym problemem lecz ja już padam z sił, otóż dostałem e36 cabrio 1.8 które nie odpala, pierwsze co sprawdziłem czy pompka paliwa podaje - pozytyw, następnie czy jest iskra- negatyw, rocznik 94 bez ews, więc pierwsze co wymieniłem to czujnik położenia wału- negatywny skutek auto dalej nie pali, w ruch poszła cewka oraz przewody i swiece- wciąż brak iskry pojutrze będę mieć kompa dme bo już tylko to mi przychodzi do głowy, ktoś miał by jeszcze jakieś propozycje z czym mógł bym powalczyć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy pod DME nie ma wody. Centralny działa?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
rozrusznik kręci ;) niestety problematyczne jest u mnie podłączenie kompa aczkolwiek 99% dme padł, po wyjęciu dme zauważyłem rdze na spodzie sterownika i po otworzeniu opakowania w środku było sporo białego osadu, niestety cięzko mi znalezc ten sterownik w Polsce na allegro czy olx nie wystepuje, a w panstwie gdzie mieszkam krzyczą za niego 150 euro wiec szukam dalej ;)
  • 3 tygodnie później...