Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam problem, posiadam xenon z przesloną bixenon i tu sie zaczyna problem, zauważyłem ze przesłony nie uchylaja się przy przełączeniu świateł na drogowe. Włacznik swiatel mam dla xenonow bez regulacji swiatel, xenon w aucie jest ori i tak wyjechal z fabryki. Gdzie szukac problemu? Szukalem stosownych informacji ale nie udalo mi sie nic znalezc, gdzies tylko czytalem ze modul mozna programowac (zrobilem sobie juz w ncs swiatla drl) sle nie znalazlem czy mozna to modul zaprogramowac pod bixenon

Opublikowano

na pewno jest taka opcja bo jak grzebałem w module świateł to taka opcja przewineła mi się przez laptopa :)

Może nie jest aktywowane. Spróbuj znaleźć schemat albo ręcznie podać napięcie na odpowiedni kabel i zobaczyć czy w ogole ta przysłona reaguje.

szukam
Opublikowano

Bi-Xenon Shutter klapka zmienia sie zawsze z dlugimi 

LSZ 

BIXENON_EIN_BEI_LICHTHUPE 

aktiv 

Dlugie z Bi-Xenon mijania bez dlugich halogenowych (dopiero gdy manetka dlugich do przodu) 

LSZ 

Nur LSZ mit CI37 (Codier Index) 

LH_MIT_BIX 

aktiv

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Bi-Xenon Shutter klapka zmienia sie zawsze z dlugimi 

LSZ 

BIXENON_EIN_BEI_LICHTHUPE 

aktiv 

Dlugie z Bi-Xenon mijania bez dlugich halogenowych (dopiero gdy manetka dlugich do przodu) 

LSZ 

Nur LSZ mit CI37 (Codier Index) 

LH_MIT_BIX 

aktiv

Własnie to jest do modułu w polifcie. Niestety ja mam samochód poliftowy, ale moduł przedliftowy i on ma troche inny plik FSW_PSW, doszedłem do wniosku, że musze posiadać moduł poliftowy zeby mieć bixenon ;D

Co do sprawdzenia jaki sie ma xenon to ja to zauwazyłem patrząc w soczewke, pomogłem sobie latarką w telefonie, widziałem taką blaszke z nitami i domyśliłem się ze to bixenon. A upewniłem się poprzez wyjęcie żarnika, wtedy trzeba się schylić żeby zobaczyć przesłone :)

Opublikowano

ale przesłona jest zawsze przy ksenonie kolego :D myslisz ze to odcięcie lini światła jest od czego ?

biksenon jest wtedy jeśli ta przesłona jest na alektromagnesie i się rusza, unosi po uzyciu swiateł długich.

Przesłone masz zawsze w soczewce, nawet jak jest soczewka na żarówkach halogenowych :)

pisałeś że tak wyjechało z fabryki, mogłeś pisać że masz moduł świateł rzeźbiony :D

zalecam dokładnie sprawdzić czy masz biksenon :)

szukam
Opublikowano
Tak po rozkodoeaniu vin można zobaczyc czy auto wyjechało z bixenonami. I jakie wyposażenie miało.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
aa to przepraszam, szczerze mówiąc nie wiedziałem ze taka blaszka jest zawsze. Ale rozwiewając wątpliwości jest to blaszka która się uchyla, próbowałem palcami ciągnąc za cięgno i pod wpływem siły uchyla się tak jak to robi własnie bixenon, jest nawet elektromagnes przy niej, ale no niestety widać że coś nie działa. Wymieniałem moduł bo coś było nie tak ze starym i kupiłem poprostu do świateł ksenonowych, ale nie zwróciłem uwagi wtedy że jest moduł przed i poliftowy :)
Opublikowano

im nowszy moduł kupisz tym ma wiecej funkcji :) do tego pamietaj że jak zmienisz moduł świateł i go nie zakodujesz do swojego auta to pojawia sie kropka przy przebiegu która właśnie informuje że było grzebane :)

jak poszukasz modułu z konca produkcji to bedziesz miec np. opcje że migają stopy podczas mocnego hamowania itp :)

szukam
Opublikowano
Tak o tym slyszalem, a wiesz moze czemu jak włożyłem ten modul do xenonow to nie musialem programowac przebiegu i vinu do modulu? Poprostu stary wyjałem, wlozyłem ten kupiony i ku mojemu zdziwieniu nie mialem zadnej kropki :norty: