Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakie wydajne koncowki bądź wtryski założyć do m57 184km???

Obecnie wtrsyki seria i problem jest w braku paliwa na większą moc jest 240km 520nm chciałbym ok 300km może być 280km.

Turbo gt2260v, map sensor 3bar, fmic, wydech przelot, sprzęgło nowy dwumas docsik e60 tarcz kevlar, więc wszystko prócz wtryskow jest raczej ok.

Czy całe wtryski by podeszly od 535d jest to cr 2 generacji więc nwm czy by działały może ktoś zakładał trzeba dogiac rurki i wtyczki zmienić. Czy lepiej koncowki z nich wziąść? czy są jakieś inne wtryski z podobnym kątem rozpylania a nie 160 zamiast 145?

Gdzies czytalem ze mozna wlozyc koncowki dlla144p1417 z mana tga ale nie wiem czy to prawda.

Słyszałem rowiez o końcówkach z 740d m67 e38 one mają chyba taki sam kat rozpylania ale nie wiem czy są wydajniejsze od seryjnych

Może ktoś modził coś przy tym silniku to wie

Opublikowano
Podpowiem że jak tak mocno planujesz zwiekszyć moc to przyjrzyj się przeniesieniu napędu bo bedzie drżało. Wał sie bedzie skręcać, mocowanie wózka jeśli masz przedlifta trzeba poprawić, tuleje dyfra, podpore wału. Ogólnie jest miekki wał w e46 i przy takich mocach już zaczyna być problem :)
szukam
Opublikowano
Mocowanie wózka wzmocnione, podpora wału wraz z łącznikiem wału nowa może z tysiąc km zrobiłem, wszystkie tuleje na wózku nowe dyfer poliuretan zawieszenie też poliuretan, w auto jest zainwestowane dużo pieniędzy dlatego zależy mi żeby znaleźć jakieś pasujące wtryskiwacze na których będzie można podnieść moc