Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam kolejny problem z samochodem. Kiedy ruszam w trasę samochód zapala normalnie. Przy przejechaniu krótkich odcinków (10 - 20 km) nic się nie dzieje, natomiast po przejechaniu dłuższej trasy (100 km<) kiedy zgaszę samochód nie mogę go ponownie odpalić (pokazują się ikonki na desce, ale nic nie słychać żeby rozrusznik chodził). Dopiero po ok 30 - 45 minutach samochód znowu pali normalnie i wszystko jest ok. Myślałem, że to problem z zabezpieczeniem w postaci odcięcia zapłonu, ale zostało ono zmienione na nowe i problem dalej występuje, a elektryk mówił, że jeszcze się nie spotkał, żeby te zabezpieczenia montowane w BMW nawalały. Dodam jeszcze, że podczas naprawiania poprzedniej awarii w postaci zepsutego czujnika ciśnienia wstecznego spalin przed DPF na komputerze wyskakiwały jeszcze dwa błędy związane ze świecami:

4A74

4A79

Jak myślicie, co może być powodem tej awarii?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozrusznik do wymiany. Standardowy problem z elektromagnesem który po rozgrzaniu nie odpuszcza. Czekasz 30-40 min aż ostygnie i wszystko działa jak trzeba. Kiedyś to odpisywałem bo miałem identyczny problem.