Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coraz częściej mam powracający błąd 29F5 i chyba nadeszła pora na wymianę katalizatora. Czy ostatnio ktoś to robił? Mam zatem prośbę o wskazówki i ewentualny namiar na zakup.
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro nikt nic nie wie, może znajdzie się ktoś kto montował emulatory sondy (tulejki dystansowe) za katalizatorem.
Opublikowano
Siema .Moze to cie zainteresuje.http://www.ebay.de/itm/KATALYSATOR-KAT-BMW-3er-E90-320-320i-/301919935705?hash=item464bd49cd9:g:MckAAOSwZ8ZXA2eZ
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za info. Jest sporo zamienników w podobnej cenie stąd moje pytanie o opinie o nich. Z zasady wolę się uczyć na cudzych błędach - o ile to możliwe. Wczoraj za pomocą aplikacji SDPROG (całkiem dobra aplikacja do diagnozy silnika i dostępna na wszystkie platformy) i wg niej napięcie sondy 2 na banku 1 jest cały czas 0,0V natomiast na sondzie drugiej drugiego banku podczas przyspieszania dochodzi nawet do 0,8V natomiast podczas hamowania sinikiem spada do zera. Ewidentnie coś jest nie tak. Za pomocą tego samego programu potwierdziłem występowanie błędu opisanego wyżej czyli zbyt małą wydajność katalizatora na banku 2, zatem aplikacja chyba działa prawidłowo. Ostatnio błąd powraca co kilkadziesiąt km, ale nie widzę różnicy w pracy silnika. Może to raczej wadliwa sonda - ale która?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Coraz częściej mam powracający błąd 29F5 i chyba nadeszła pora na wymianę katalizatora. Czy ostatnio ktoś to robił? Mam zatem prośbę o wskazówki i ewentualny namiar na zakup.

Hmmm zamiast wysłać PW z cytatem postu napisałem post :/

Edytowane przez piotrks86