Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o informację, czy w BMW 6 występowała szpera? Jeżeli tak, to czy była to blokada mechaniczna, czy elektroniczna? W jakich wersjach silnikowych? Automat/manual?

Pytam, gdyż przymierzam się do zakupu 6'stki, a jest to dla mnie nader ważna informacja :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Siema

Zbliża się zima...

Kolejną rzeczą (po wydechu) którą chciałbym zmienić w 650i na imię ma szpera...

Seryjna w cywilnej wersji wynosi bowiem ok 20% a M posiada 60% i w tej okolicy chciałbym się zakręcić.

Najtańszym rozwiązaniem jest oczywiście zaspawanie mostu ale nie szykuję samochodu na tor tylko do jazdy po drogach.

Posiada ktoś szperę u siebie i chciałby się pochwalić wrażeniami?

Gdzie można sprawić sobie takie ustrojstwo w rozsądnej cenie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

mam taki wynalazek w 650i manual.

to dopiero daje radość z jazdy.

Trzeba się liczyć z wymianą tulei w tylnej belce (jeśli są słabe) bo jak startuje z dwóch kół to jest tak duży moment skręcający że wał może przycierać o tunel.

Modernizacja naprawdę warta trudu.

W moim wypadku wymiana mostu i wału (skrócenie i wyważenie)

Opublikowano

Panowie, dużo ludzi czeka na info gdzie kupić dyfer z większą szperą, poczęstujcie wiedzą :D

Co do filmiku to jest 6er Ruszkosia z Torunia. Zastanawia mnie czy jest to manual czy automat.

Opublikowano

Cześć,

koszt około 3500zł, wykonywał warsztat z okolic Strykowie.

Miałem problem z wyważeniem wału. Most trochę kombinowany (zachowanie przełożeń z oryginału bo tak chciałem, obudowa i reszta wnętrzności od m5).

Działa, jeździ, im więcej kreci tym mocniej zaczyna spinać.

Oryginalny most i wał zostawiłem.

Pewnie jak będę sprzedawał samochód to znów zrobię przekładkę.

• 2 lata później...