Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy posiadając hamulce sportowe M można zamontować każdą felgę 18 cali , czy też tylko jakieś konkretne modele ?

Sprawdzałem w konfiguratorze BMW i zauważyłem że wybór niektórych felg 18 -tek kasuje wybór hamulców M i w ogóle M pakietu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To przez to że nie możesz skonfigurować nowego BMW w Mpakiecie na nie Mpakietowych felgach. Dlatego kasuje Ci wybór. Co do rozmiaru to nie sądzę żeby w F20 hamulce M były większe niż w F30 więc 18 cali spokojnie pasuje.
Opublikowano

Ciekawa sprawa.

Mam na oku 120d w m pakiecie , używaną. Ma wlasnie hamulce M. Szperalem w necie w poszukiwaniu ewentualnych zimówek do niej i znalazlem informację ze do takich hamulcow pasują tylko felgi 18 cali. Ale gdy zadzwonilem to serwisu i podałem vin to zaproponowali mi komplet opon zimowych na 17 stkach. I zarzekali sie ze będą pasować.

To jak to w koncu jest? Da sie zalozyc 17 cali do takich hamulców?

Opublikowano
No tak. Ale pomijając kwestie wyglądu rozmumiem , ze zasada: jak hamulce M to tylko 18 cali, jest błędnaq
Opublikowano
Ok wielkie dzieki za info. W serwisie proponują mi komplet kół 17 cali z oponami chyba Continental za 5100. Co radzicie? Na allegro mozna dostac taniej i to 18stki ale uzywane oczywiscie
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

U siebie mam hamulce ///M i na zimę 17", wchodzą bez problemu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeszcze troche poprzynudzam ...

Bo byłem dzisiaj w serwisie ( innym) i jeszcze raz pytałem o te 17-stki. Facet obejrzał koła, pomacał palcem i stwierdził, że może i wejdą, ale nie radzi zakładać , bo będzie zbyt ciasno i jak kamień wejdzie pomiędzy felgę a zacisk, to może jedno i drugie rozwalić.

Co myślicie o takim argumencie?

Opublikowano

Kup co Ci bardziej odpowiada ja jeżdżę na 17" w zimie i nie widzę żadnego problemu poza tym ze auto wyglada beznadziejnie, zreszta auto kupiłem na 17", druga rzecz to w zimie jest ciężko utrzymać auto w czystości z zewnątrz wiec i felgi łatwo zaniedbać i później zostaje malowanie.

Porównanie poniżej.

7a3728307cbdfd0412545bd85036627e.jpg682d141f4ff109d0abdeab1dee285436.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam auto w M-pakiet czy jest to jednoznaczne z sportowymi hamulcami M ?

Duffy skoro twierdzisz ze na 17-stkach wyglada słabo to co dopiero na 16-stkach które chciałem założyć na zimę :(

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Odzywam się już po zakupie kół zimowych. Ostatecznie zdecydowałem się jednak na 18-stki, ale miałem okazję przymierzyć także i 17-stki i rzeczywiście pasują do zacisków hamulcowych M , chociaż odelgłość zacisku od felgi to tylko kilka milimetrów.