Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Jesli temat juz byl to sorry, naprawde szukałem. Mam BMW E91 2.0d 184 KM z 2011 roku.

Raz na jakis czas, pojawia sie dziwny basowy pomruk wraz ze wzrostem obrotow. Na poczatku myslalem, ze to dpf wiec przeganialem po autostradzie okolo 20 km i problem ustepowal. Dzis to samo, zaczal buczec od 1500 obrotow wiec przegonilem go po autostradzie i problem zniknal. Jezdze glownie po miescie dluzsze odcinki okolo 10 km i problem pojawia sie raz na 600 km.

Ktos wie z czym moze byc problem?

Dzieki za odpowiedzi.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czesc,

Jesli temat juz byl to sorry, naprawde szukałem. Mam BMW E91 2.0d 184 KM z 2011 roku.

Raz na jakis czas, pojawia sie dziwny basowy pomruk wraz ze wzrostem obrotow. Na poczatku myslalem, ze to dpf wiec przeganialem po autostradzie okolo 20 km i problem ustepowal. Dzis to samo, zaczal buczec od 1500 obrotow wiec przegonilem go po autostradzie i problem zniknal. Jezdze glownie po miescie dluzsze odcinki okolo 10 km i problem pojawia sie raz na 600 km.

Ktos wie z czym moze byc problem?

Dzieki za odpowiedzi.

Pzdr.

DPF właśnie tak co 600km się wypala.

Wszystko na to wskazuje ?

Opublikowano
Możesz sprawdzić jeszcze łącznik elastyczny za DPF-em, u mnie ostatni delikatnie pękł na spawie i jak był zimny to nic nie słyszałem ale jak się trochę nagrzał to buczał i było czuć spaliny jak szybę opuszczałem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

A co myslicie o diagnozie dyfra do zrobienia?

Auto ma 191000 km przejechane, oryginalne 2011r. Bez xdrive'a. Wiem ze lepiej podjechac i sprawdzic ale terminy w Lodzi sa mocno napiete i bede musial czekac okolo poltora tygodnia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chcemy teraz na siłę wymyślać?

Sprawdziłeś jedni że drazysz drugie?

Dyfer by chyba miał cały czas problem a nie co 600km??????