Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, szybkie pytanie.

Czy w 316i 98" było ASC? Czy to zależy od konfiguracji? I czy jest możliwość że ASC jest ale nie ma przycisku na desce?

Z góry dzięki

Opublikowano
Na rynku krąży tyle ulepów, że brak przycisku jest jak najbardziej możliwy :mrgreen: . Łatwo sprawdzić, czy ma się ASC, wtedy jest całkiem inna przepustnica, podwójna (dosłownie), bo ASC działa tak, że domyka sam jedną w trakcie poślizgu. Silnik może mieć ASC ale nie musi być podłączone i będzie chodził normalnie, ABS może się świecić.
Opublikowano
ABS się faktycznie sieci ale po vinie w sumie nie wyszło że jest ASC. To była opcja w mniejszych silnikach?
Opublikowano
ABS się faktycznie sieci ale po vinie w sumie nie wyszło że jest ASC. To była opcja w mniejszych silnikach?

Raczej w nowszych, ja to mam w M52B20 z 98r. W VIN-ie tego nie podają chyba. Najlepiej zajrzeć pod maskę, podwójna przepustnica ma krótkie gumowe kolanko łączące przepływomierz z przepustnicą ASC, no i przepustnica ta ma czarne gniazdo na wtyczkę u góry.

Opublikowano

Najlepiej jakbyś mi to zobrazował :mrgreen:

Ale patrze teraz po vinie na realoem i wygląda na to że nie ma ASC. W takim razie chyba nie jest to jakaś rzeźba.

Opublikowano
Najlepiej jakbyś mi to zobrazował :mrgreen:

Ale patrze teraz po vinie na realoem i wygląda na to że nie ma ASC. W takim razie chyba nie jest to jakaś rzeźba.

Wrzucę fotę :wink: .

Masz tutaj https://zapodaj.net/569e752ec1c8c.jpg.html, tak wygląda podwójna przepustnica ASC, na czerwono zaznaczyłem wtyczkę od ASC. W R4 może to wyglądać trochę inaczej.

Opublikowano
Krzysieksz, wprowadzasz Titana w błąd, mowa jest o 316i, a w m43 i m43tu ASC nie jest sterowne przez przepustnicę, tylko przez pompę która przyhamowuje koła, w m52 jest nastawnik przepustnicy i dohamowanie kołami
Opublikowano
A każde asc ma przycisk? Wersje TU od ktorego roku szły?

z tego co wiem, ale pewności nie mam to m43tu szło od 04/98, nigdy nie spotkałem się żeby ASC występowało bez przycisku i raczej nie ma takiej możliwości