Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema, mam problem z moim samochodem. Podczas jazdy jak np utrzymuję te same obroty, lub jak go bardziej przycisnę na wyższe obroty to wydaje czasami, nie przez cały czas dziwny odgłos, taki jakby szum. Np gdybym jechał na wysokich obrotach i przyspieszał, to jadąc tak 10 sekund, około 5 sekund będzie tak dziwnie syczał. Dźwięk porównałbym do szurania ścierką o aluminiową miskę (wiem, że dziwne porównanie, ale lepszego nie potrafię wymyślić). Paski i rolki wymieniłem (i tak były do wymiany) i myślałem, że ten irytujący dźwięk ustanie, ale nic z tego :( raz, że mnie na maksa denerwuje, a dwa, boję się, że to może spowodować coś poważniejszego, jakieś pomysły?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam sobie odpowiedziałeś. Rozprężający się gaz w klimatyzacji. Udaj się do fachowca.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Jutro pojadę sprawdzić i dam znać czy wszystko ok :)

Edit:

Klimatyzacja jest delikatnie nieszczelna, po roku miałem 50% ubytku, póki co tylko uzupełniłem, na wiosne to zrobię jak należy, najprawdopodobniej tylko zawór jest nieszczelny, temat można zamknąć, dzięki za pomoc. :mrgreen: