Skocz do zawartości

E39 528 Uniwersalny Katalizator / metaliczny odgłos tył zaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko czy taki katalizator : d3e95e5a4e3e9262d482048dd49f można zamontować zamiast oryginalnych katalizatorów w e39 528? Czy trzeba szukać pojedyńczych uniwersalnych zamienników. Ktoś kto wymieniał mógłby podzielić się linkiem do firmy która sprzedaje zamienniki? Z góry dziękuje

Korzystając z okazji chciałbym się zapytać czy ktoś przerabiał temat metalicznego odgłosu z tyłu ( jakby z amortyzatorów ) po wpadnięciu w dziurę z dużą prędkością i osobą z tyłu na kanapie? Przy 2 osobach nawet po przejechaniu przez dziurę przy odbiciu amortyzaora słychać właśnie porządne stuknięcie z tyłu. Byłem na diagnostyce amorki mają niby 73%. Dodam że poprzedni właściciel założył gwint, ale wygląda jakby przód był wyżej od tyłu. Czy możliwe że po prostu tył jest zbyt mocno skręcony? Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
Taki zamiennik zawsze trochę wyciszy auto,zwłaszcza jak oryginał całkiem wycięty lub zostawiona pusta puszka. Nie rób Sobie jaj z podawaniem linków, wchodzisz na allegro i masz milion dwieście dwadzieścia trzy ogłoszenia z katalizatorami do BMW. Tu masz małe porównanie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Osobiscie w m54b25 wywaliłem katalizatory tzn całkowicie opróżniłem ich wnętrze i dźwięk nic się nie zmienił jak była cisza tak jest dalej ale polift ma chyba trochę inny wydech. Wgrałem do tego soft pod EU2 czyli sondy za katem były wyłączone - polecam auto chodzi jak marzenie a operacja prosta.