Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Pisze ponieważ mam maly problem ze swoim autkiem. Opowiem wszystko od początku.. Dzisiaj rano wszystko było w porządku samochód normalnie odpalał wszystko działało aż do godziny 17. Poszedłem do samochodu.. samochód odpalił jednak zegary i wyświetlacz przestały działać.. pojechałem na stacje zatankować samochód po zatankowaniu samochód już nie chciał zapalić. Odłączyłem akumulator na 10min. i spróbowałem odpalić ponownie samochód za 3 razem odpalił.

Po powrocie do domu samochód odpalał raz za razem. Po jakiejś godzinie przyjechał znajomy z komputerem podłączyliśmy jednak znowu wystąpił problem z odpaleniem.

Komputer pokazał błędy z:

- immobiliserem, -

czujnik kąta skrętu kierownicy ,

- CAN: brak komunikacji z modułem sterującym zestawem przyrządów i wskaźników

Po usunięciu błędów wyświetliło tylko 2 czujnik kąta skrętu i brak komunikacji. Jednak auto nadal nie odpala.. Przyniosłem inny kluczyk i dziwnym trafem auto odpaliło..

Zapomniałem też dodać że klimatyzacja nie działa. co ciekawe pojechaliśmy sprawdzić i kontrola trakcji też nie, brak reakcji na przycisk DSC. Po powrocie zamknięciu samochodu i otworzeniu znowu nie odpala z żadnego kluczyka.

Jakieś pomysły co to może być ?