Skocz do zawartości

Montaz centralnego zamka . prosba o pomoc.??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupilem 6 silownikó do centralnego zamka oraz dwa do przednich elektrycznych szyb razem z wiazka. Silowniki juz zamontowane szyby rowniez pojedyncze wizaki w drzwiach tez. problem w tym ze nei wiem gdzie podlaczyc wtyczke ?? zasilanie szyb rozgryzlem to taki trzy kable kolo przekaznikow na wiazce (czerwony i brazowy). wtyczka ktora nie wiem gdzie podlaczyc jest prostokatna podluzna myslalem ze gosc sprzedajacy mi to wszystko zapomnial dac jakis sterownik do centrala ale przeszukalem ETK i nie moge nigdzie znalesz niczego takiego jak centralka/sterownik. wtyczka ta znajduje sie na poczatku wizki obok wiazki do drzwi przednich pasazera. pomozcie ??? jaesli ktos potrzebuje zdjec zeby bardziej wiedziec o co chodzi popstrykami i wysle.
Opublikowano
O ile sie nie myle to w E28 sterownik znajduje sie we wnece prawego przedniego glosnika, trzeba go wymontowac.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
tak miales racje kupilem centralke podlaczylem wszystkie silowniki iteraz wszystko gra. kilka uwag dla tych co beda to robic samemu. zeyb wszystko sprawnie chodzilo musza byc podlaczone wszystkie silowniki, centralka kosztowala mnie 35zł ale niektorzy krzycza za nia nawet 80:) mam jeszcze pytanie ponoc trzy silowniki sa rownorzedne tj. dwa w przednich drzwiach i ten w klapie bagaznika to dlaczego jak otwieram kluczykiem drzwi to klapa sie nie otwiera?? bo jesli otwieram klape kluczykiem to wtedy otwieraja sie wszystkie drzwi. tak ma byc czy jest cos nie tak??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Nie jestem fachowcem z tej dziedziny, ale przeważnie jest tak że jeden z siłowników jest tzw "master" i on steruje pozostałymi. Wygląda na to że masz mastera w bagażniku.

Pozdro. :duh:

Michał 750