Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie wymieniłem klocki waz czujnikiem jakieś 2tyg temu. Inspekcja została skasowana przejechałem ok 1000km i teraz widzę że do wymiany zostało 10000km. Co jest powodem tak szybkiego "zużycia".

Pozdrawiam,

Opublikowano
obejrzyj czujnik wpięty do klocka, generalnie klocek jest tak gruby, że trzeba zrobić kilka tys km aby zaczął się ścierać czujnik, często reset auta w sensie odłączenie akumulatora powoduje ustawienia defaultowe i często zapamiętane serwisy zmieniają się np potrafi nagle spaść o 1000 km albo o wiecej inspekcja klocków czy oleju do wymiany
Opublikowano

skasowanie inspekcji w trakcie na starym czujniku może spowodować

A) pojawienie się napisu "OK" i przebieg zostanie bez zmian

B) pojawi się przebieg na minusie i będzie się to wiązało z kupieniem nowego czujnika

Opublikowano
Jak ogarniesz to napisz co zrobiłeś... u mnie tak samo przebieg na klockach zmniejsza sie za szybko i mi wali juz na kompie ze powinienem wymienić hamulce ktore maja moze z 15k km przejechane ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Jesli masz kabel i nie boisz sie programu Tool32 to mozesz próbować cofnąć inspekcję lub ustawic nowy przebieg ale w moim przypadku pomaga to na krotko. Np u mnie cofniecie na 45k km spada do zera po tysiacu kilometrów i znow mam ten piekny gong i komunikat ;p

Tutaj masz instrukcje z tym ze u Ciebie bedzie trzeba wybrac inny plik .prg (do ustalenia w inpie).

http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5-e61-m5-touring-discussion/288073-diy-e60-m5-reset-brake-pad-sensors-using-tool32.html#/topics/288073

Edit: lub programem ISTA, Rheingold ktory jest duzo prostszy ale instrukcji nie mam a sam program jest dosyc spory (u mnie okolo 50GB)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
dzięki za informacje no właśnie ISTE mam zainstalowana tylko szkoda że nie ma instrukcji.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jak to trzeba zrobić w inpie bo ustawiłem nowy przebieg i znowu spadło. Co może być powodem ?
Opublikowano
gdybyś był taki dobry i napisał krótka instrukcje mam zainstalowaną ISTĘ ale na razie jej nie znam a nie chcę namieszać ...