Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie mam pytanie czy jest mozliwosc w systemie CCC aby muzyka byla odtwarzana bezposrednio z tel przez bluetooth w aucie ? Aux niestety nie dziala bo iphone 7 nie jest kompatybilny po nowym update :(
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rok temu kupiłem Dension Gateway 500S BT. Polecam. Jedna z moich lepszych inwestycji w ten samochód. To chyba jedyne sensowe rozwiazanie problemu, aczkolwiek nie tanie...
Opublikowano

Jak masz złącze AUX to możesz zbadać temat Carly Bluetooth Multimedia / AUX interface - przełączasz wówczas na AUX, łączysz się BT (w ustawieniach zmieniasz by tylko Audio szło, a rozmowy by dalej działały przez normaly BT) i działa jak bajka z telefonu - A2DP. Niestety w tym rozwiązaniu całe sterowanie odbywa się z telefonu.

Niby są one dedykowany do konkretnych modeli BMW, ale tak na prawdę podłączasz się pod 3 kable z AUXa i do zasilania 12v (np. zapalniczki) więc pewnie do każdego BMW da się to zastosować...

Ja montowałem coś takiego w mojej E91, montaż był niemalże banalny (prócz demontażu elementów tunelu), a umiejętność lutowania nie jest niezbędna, da się obejść wszystko szybkozłączkami.

EDIT:

Aha zapomniałem, że nie jest to ich autorskie rozwiązanie, ale służą oni supportem i instrukcjami (mocno przestarzałymi)

Ten sam moduł można znaleźć za 10$(przy zamówieniu 100szt.) na stronie producenta Sky International

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Opublikowano
U mnie działa pendrive w aux.Wystarcza.

Pendrive w AUX ? Mam wejście AUX ale zupełnie nie rozumiem, jak można podłączyć do niego Pendriv'a (który jest naUSB)? Proszę o wytłumaczenie :)

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Z tego co zrozumiałem to Dension Gateway 500S BT wpina się w system multimedialny samochodu pod zmieniarkę. Wtedy tracimy zmieniarkę czy zyskujemy dodatkowe źródło dźwięku?