Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, otóż niedawno zakupiłem auto, wczoraj byłem nabijać klimatyzacje i sprawdzić jej szczelność, układ cały szczelny. Po nabiciu i sprawdzeniu czy chodzi gościu mi powiedział że sprężarka nie działa, ale jak się okazało sprężarka sprawna bo załącza się sprzęgło i obroty wzrastają, lecz niestety po ustawieniu na 16 stopni nie chłodzi, z tego co zauważyłem to wentylator się nie załącza, dodam że był sprawdzany na komputerze i żadnych błędów nie pokazało. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny, może ktoś miał podobny problem.
Opublikowano
skasował, i powiedział jak miał jeszcze podpięte te węże do auta, że wartości jakieś dziwne ma po uruchomieniu klimatyzacji, stwierdził że sprzęgło się nie załącza w sprężarce, ale widać że się załącza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja miałem podobną zagwozdkę z klimą, nabita guzik się zapalał, ale nie startowała, okazało się że w module klimy była wyłączona programowo, po kliknięciu NCS-em wszystko ruszyło
Opublikowano
Może czujnik ciśnienia, albo jak kolega wyżej pisze. Akurat nie orientuje się w tematach klimy za bardzo ale dziwię się ludziom że płacą za niewykonana usługę u nabijaczy klimy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajdź przyczynę niedziałającego wentylatora.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli to wentylator to łatwo stwierdzić czy z klimą po mimo jego usterki jest ok i chłodzi.

Wyskocz na jakąś szybszą trasę, gdzie będziesz mógł rozpędzić się do 90-100kmh.

Wtedy klima powinna zacząć chłodzić.

Jeżeli tak, to niedziałający wentylator powoduje brak chłodzenia na postoju, ze względu na zbyt wysoką temperaturę w układzie klimy.

pzdr

yaz