Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z wskazaniami temperatury zewnętrznej ponieważ mamy lipiec a bunia pokazuje -2 rano i podczas jazdy temp.rosnie ale dalej zaniża wartość. Czy to wina czujnika? Jeslli tak to jak go wymienic samemu ??
Opublikowano
Mam F11 i mam podobny problem, głównie występujący latem podczas stania w korku. Momentalnie czujnik wskazuje -38*C i klimatyzacja zaczyna grzać mimo, że na zewnątrz samochodu jest +35*C. Czujnik wymieniłem i nadal to samo. Podobno kable które idą do czujnika są tego przyczyną.
Opublikowano
U mnie takiego wariowania czujnika nie ma, żeby minusowe temp. pokazywał, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Pamiętam, że na wiosnę powiedzmy jak w nocy były nawet temperatury blisko 0 i powiedzmy w garażu +5 to mimo, że wyjeżdżałem w ciągu dnia z garażu i temp. na zewn była powiedzmy +20st to musiałem z 6-7km zrobić zanim mi pokazał właściwą temperaturę, czyli +20st. Jeden stopieć rósł co 2-3 minuty jazdy. Czy to normalne?

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik taż ma jakąś bezwładność termiczną, musi minąć trochę czasu by materiał z którego jest zrobiony osiągnął temp. otoczenia.
Opublikowano
Tak wiem, nie spodziewam się kokosów, ale 20minut mu trzeba aby osiagnąć 15 stopni więcej? trochę długo. Jeśli u Was jest tak samo to ok :) tylko proszę potwierdźcie.

.

Opublikowano

U mnie łasica albo inny pluszak ponadgryzał przewody czujnika i efekt był jak w Twoim opisie.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka