Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam BMW E53 (przed liftem) z lampami xenonowymi w słabym stanie. Czy jest możliwość przełożenia z moich oryginalnych lamp całego środka do lamp zwyklych? Chodzi mi o to czy pasuje obudowa i szkło. Jest to dużo mniejszy koszt niż zakup kompletnych lamp xenonowych, a moje lampy sa sprawne tylko obudowa i szkło sa zniszczone.

Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

KOLEGO

moim zdaniem zle robisz

szkła spokojnie ci spolerują

a w srodku sie nanosi nową warstwę

i podejrzewam ze wyjdzie cie to taniej niz kupno lamp i pierdzielenie sie z przekładaniem

poza tym szklo na zwyklej zarownie moze nie miec homologacji na ksenon

ktos na pewno na forum robił taką renowację to sie podzieli ksoztami

ja robilem sam w garazu tyle ze same szkla

to koszt smieszny bo nawet nie 100 wyszlo

Opublikowano

Uwierz mi, że lampy sie nie nadaja. Po pierwsze ktoś skleil je klejem do szyb (szkla do obudowy lampy). Po drugie ulamane sa po 2 uchwyty. Po trzecie jeżeli szkło nie pasuje do xenonow to moge przelozyc je do tych kupionych lamp. Ogólnie srodek moich lamp jest ok. Tylko obudowa sie nie nadaje juz do naprawy. Polerke szkla tez moge zrobic sam. Interesuje mnie glownie czy obudowa pasuje i czy da sie przelozyc srodek + ewentualnie szklo. :)

Dzieki za pomoc :)

Opublikowano

Chcialbym je miec w reku to bym wiedzial. ;) Ale po zdjeciach na google czy na portalach aukcyjnych to obudowa wyglada identycznie. Trudno zaryzykuje. Najwyzej je komus odsprzedam.

Dzieki wielkie za kazda pomoc :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Troszke odswieze ;)

Nie wie ktoś czy obudowa od "anglika" i "eu" jest taka sama?? Czy będzie pasowac srodek z eu do gb?

Pozdrawiam :)