Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy koledzy mam taki problem w moim autku

Samochód nie odpala ale nie zawsze najczęściej dzieje się to jak już jest ciepły na zimnym raczej bez problemowo .

Błędy z komputera

Wypadający zapłon na cylindrze 2 i 4

Oraz błąd czujnika położenia wału

Objawy po wciśnięciu guzika startu silnik rozrusznik w ogóle nie reaguje cała reszta działa typu tam radio wysuwanie kierownicy i w ogóle .

A pytanie kieruje do was dlatego ze byłem u mechanika i powodzial ze jak by to był ten czujnik to auto by kręciło tylko by nie odpalalo i nie wiem już co myśleć ;/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich ponownie , Jestem szczęśliwym posiadaczem e65 745i 2002r. Od jakiegoś czasu, czasem jest problem z odpaleniem... Tzn, włożeniu kluczyka, włącza się zapłon, podaje mi kierownice, włącza się radio, wszystko, natomiast po naciśnięciu przycisku start nie ma żadnej reakcji. Dzieje się to co jakiś czas i tylko ma ciepłym silniku... odczekam jakiś czas i pali na dotyk... Macie może jakiś pomysł? Z góry dziękuję dodam tylko że w aucie jest nowy akumulator, nowy rozrusznik i wymieniony nawet kabel masowy żeby wyeliminować jakieś przerwy w napięciu. Jest tez tak ze czasami rozrusznik purknie ale to tak tylko na 1s i znów cisza ... już nie mam pomysłów co zrobić , dodam ze brak błędów w komputerze ....mechanicy rozkładają ręce ...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. borykam się z tym samym problemem . moje e 66 za każdym razem jak się nagrzeje nie chce odpalić (nie kręci) , trzeba czekać (jakieś 45 min :roll: .) jak ostygnie wszystko pod maską i odpala . pewnie u ciebie jest tak samo. zdiagnozowałeś już usterkę?
Opublikowano
Witam ponownie. odpisuje koledze '' LogiHuś''. Nie za wiele mi mówi moduł 4 m. jak byś mógł to napisz coś więcej -gdzie się znajduje? ...itp. dodam że jestem mechanikiem ale tego modelu nie mam w jednym paluszku i fajnie by było się dowiedzieć na forum coś więcej o problemie ,niż szukać samemu i tracić czas, jestem pewny na sto procent że to jakiś moduł lub przekaźnik padł ,bo zmierzyłem napięcie jakie dochodzi do rozrusznika (do cewki) w momencie gdy nie chce kręcić i zamiast 12v napięcie wynosi 7 v więc nie uruchomi cewki.