Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem BMW 530 GT F07 2010r . Po zakupie jak się okazało poprzedni właściciel nie aktualizował nigdy map i posiadam wersję 2010 europe premium . Bardzo to komplikuje jazdę ,szczególnie po Polsce. Znalazłem w internecie kolegę z Katowic ,który za pewną opłatą przysłał mi na pendriv mapy z 2017 roku oraz kod do aktywacji tychże map. Niestety przy próbie potwierdzenia kodu wyświetla mi się komunikat iż jest to nieprawidłowy kod. Po konsultacji z w/w kolegą otrzymałem nowy kod i następny ,ale dalej to samo. Gość twierdzi iż te kody muszą działac na 100% ,ale co innego teoria a co innego rzeczywistość. Oczywiście otrzymałem zwrot poniesionych kosztów ,ale z aktualizacji nici. I tu moje pytanie., czy któryś z kolegów mógłby mi pomóc z tym problemem? Wyczytałem gdzieś że problem może leżeć w braku aktualizacj oprogramowania ,ale sam już nie wiem. Proszę o poradei pozdrawiam raz jeszcze.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj vin i kody które Ci przysłał.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Żaden z tych kodów nie jest właściwy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ciekawe co ten "specjalista" przyslal Ci na usb ;)
Opublikowano
Chciałbym podziękować koledze Kruk za szybką i profesjonalną pomoc ,oraz cierpliwość dla laika.Na wszystkie moje pytania i wątpliwości dostałem odpowiedź i pomocną dłoń przy aktualizacji map. Jeszcze raz serdeczne dzięki i polecam każdemu.
  • 5 lat później...
Opublikowano

Mam podobny problem.

Mam BMW e84 (2014) z navi Motion 2014-1. Kupiłem kod wraz z mapą 2021. Niestety kod a potem i kody wygenerowane nie działają. Jak można inaczej sobie poradzić z aktualizacją?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Navi fabryczna? Daj vin
Opublikowano (edytowane)
Tak navi fabryczna. Chodź auto odkupilem. Możliwe że był język wgrywany, nie wiem czy to może mieć znaczenie. Edytowane przez pawdol77
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj kod który kupiłeś, sprawdzę.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, ściągnołem z forum mapy na pendrive, prosi mnie o kod (jestem laikiem w temacie BMW, czy to chodzi o kod FNC?), skąd mogę wziąć kod do instalacji?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prosi o kod FSC.

Kwestia do jakiej mapy potrzebujesz. Do jednych możesz sam wygenerować, do nowszych trzeba zakupić.

Opublikowano
Niestety, nie udało się. Próbowałem na 3 różnych pendrive, formatowane na NTFS i exFat. Samochód nie nagrał pliku 1b.hex.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogólnie to cieżko doradzic co możesz zrobić źle. Wsadzasz pusty pendriva z odpowiednim plikiem do USB przez ktory aktualizuje sie mapy. Najlepiej weź ten sam pendrive, z ktorym rusza aktualizacja i pyta o kod FSC, tylko go sformatuj zanim zaczniesz wyciagać 1b. Formatuje na FAT32 zawsze RUFUSEM lub FAT32Formatter. To chyba wszystko.
  • 3 miesiące temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jakie mapy masz?
Opublikowano
Dziękuję Koledze za zainteresowanie tematem, sprawdzę i dam znać. Myślę, że mapy raczej oryginał. Jeżeli można zapytać - w jaki sposób się przeprowadza, oczywiście ogólnie pytam.