Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od jakiegos czasu z mojej e90 325i dochodzily niepokojace dzwieki w okolicach 1.5 tys obrotow. Dzwiek byl taki podoby do poluzowanej obejmy na tlumiku jednak okazalo sie ze ten dzwiek pochodzi z jednego z katalizatorow. Mechanik stwierdzil ze katalizator zaczyna zie rozlatywac. Ze wzgledu na to ze ceny katalizatorow sa jakie sa zas?tanawiam sie nad usunieciem ich z ukladu i pozostawieniu tylko pustych puszek. Pytanie mam do Was czy ktos robil podobne operacje w swoich benzyniakach i jakie sa tego efekty koncowe? Z tego co wiem po wywaleniu katalizatorow bede musial pojechac do jakiegos speca ktory oszuka komputer co zapobiegnie wywalaniu bledow. Czy moje myslenie jest prawidlowe?
Opublikowano

Mam podobny problem w 320i 150km n46b20, podczas gdy dodaje się gazu na postoju słychać metaliczny dźwięk dochodzący spod auta.

Czasami gdy poruszam się wolno przez jakiś czas lub po mieście wywala błąd P0420 wydajnosc katalizatora ponizej progu.