Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam zapytanie czy ktoś ma sprawdzonych gazowników w okolicach Poznaniu? Chcę założyć II generację ponieważ sekwencja jest jeszcze za droga. Naczytałem się na forum różnych opini i stwierdzam że opini na temat gazu jest tyle ilu użytkowników. Przeczytałem większość postów i ze świeżych odnośnie gazu II gen. w Poznaniu nie znalazłem nic. Czekam na adresy (ale sprawdzone). :?:
Opublikowano
Wiem że będzie ciężko ale rozmawiałem już z trzema gazownikami i założą bez problemu ale wolałbym kogoś sprawdzonego. Jeden mówi mi że założy gaz z dwoma parownikami (żeby gaz lepiej dogrzewać i ponoć nie ma tak dużego spadku mocy). Drugi chce natomiast założyć pare zabezpieczeń więcej i na wzmocnionym parowniku. Ceny tych instalacji zaproponowane przez nich od 2000-2600 zależy który gazownik i jaka wersja.
Opublikowano
tak wogóle jesli chcesz oszczędzić kasiore to weź sobie gaz sekwencyjny, bo z czasem więcej wydasz na naprawy tego niż zaoszczędziłeś na starcie, no i za kilka lat będziesz sprzedawał auto z przestarzałą instalacją której już nikt nie będzie chciał mieć i na niej jeździć
Opublikowano
Sekwencja to jest wydatek około 3500. Troszkę jeszcze dużo. Koło 3000 to już by było dobrze ale nie najlepiej.
Opublikowano
Znalazłem paru gazowników z którymi jak się pogada to można co nieco wynegocjować. Z jednym gadałem to podał cene 3600 drugi natomiast 3400. Więc podałem średnio 3500, ale dzwoniłem też do takich co proponują 4500 a niektórzy nawet 5800.
Opublikowano
z tego co wyczytałem jak chcesz nie miec problemów z instalacją to omijaj takie zakłady gdzie podają cenę 3500 po protu za taką kasę nie opłaca się nikomu DOBRZE zrobić, za 3500 to mozna zrobić na "odpieprz"
Opublikowano
Mój kuzyn miał w zeszłym roku zakładaną tam sekwencje do E39 z motorem 2,5 litra. Zrobił już na tej instalacji 80 tys.km i wszystko super a ciaga tą bmk-ą lawety.
Opublikowano
W mojej okolicy zakładają sekwencje za 3 tysie,kumpel sobie bardzo ja chwali,nieodczuwalny spadek mocy,zero strzałów i 2 lata gwarancj:).Także moim zdaniem nie ma co sie pchac w instalke II gen za 2600zł.To tylko 400 zł a problemów wiele mniej.
Opublikowano
No właśnie co kraj to obyczaj. Zastanawiam się z powrotem nad sekwencją. Będę dzisiaj dzwonil i umówię się z gazownikami. A mam jeszcze jedną ciekawostkę. Dzwoniłem tak z ciekawości do gazowników z Częstochowy i byli sklonni założyć sekwencje za 2900. Co wy na to? Hit cenowy tylko ja mam parę kilometrów zeby tam podjechać a wiadomo że parę przeglądów musi być aby dotrzymać warunków gwarancji.
Opublikowano

ja bym dołożył na Twoim miejscu do sekwencji - będzie mniej stresująca jazda niż na IIg no i spalanie mniejsze więc.... ta róznica w cenie instalacji i tak się zwraca przy eksploatacji.

Ja mam sekwencje i.... ponad 35 tys km bez problemowo - dopiero teraz wymieniali mi tłoczek w reduktorze ale podobno to z winy złego gazu co zatankowałem sie stało - a koszt naprawy..... 120 zł z wymianą dodatkowo filtra :mrgreen: śmieszne pieniądze a spokojnie śmigam za 1.95 (lpg na Shell)

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
Wracam do tematu. Moje auto jest wartości 8000 i sekwencja za 3500 to jest drogo dlatego myślę znowu o II gen. Macie jakieś adresy w Poznaniu lub okolicach.
Opublikowano
Swego czasu widziałem na forum pozytywne opinie o warsztacie zlokalizowanymna przy ul. Warszawskiej w Poznaniu,jak również p pewnym gazownik ze Swarzędza pod Poznaniem-bodajże ulica kolejowa lub dworcowa jak mnie pamięć niemyli, doprecyzuj w Panoramie Firm. Sam zakładałem w Gnieźnie jak i paru moich kumpli - również w Bmk i jestembardzo zadowolony.
Opublikowano

W Swarzędzu dobrze zakładaja-informacja od kolegi który u nich zakłdadał, mówił że maja ciut drożej, ale wszystko wporządku. oto adres-ul.Kórnicka 18, tel 0-61 651-13-35.

P.S jak będziesz dzwonił tonapisz ile chcą.

Opublikowano
Na Kórnicką dzwoniłem i niezbyt chętnie zakładają II gen do 2.5 24V. Cena jaka ewentualnie miałaby być to 2300. Z ciekawostek jeszcze dowiedziałem się że niezbyt jeszcze pasuje blos do tego silnika.