Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam e39 z 1999 roku przed liftem, posiadam ringi w lampach, które niestety nie świecą, tak już było jak ją kupiłem, z zamiarem ogarnięcia problemu dobrałem się swoimi łapami do lamp i po odsłonięciu gum zauważyłem, że żarówki latają sobie luzem, pierwszy raz spotkałem się z czymś takim, dodam, że ringi nie są oryginalne, żarówki wyglądają jak małe rurki (?), niestety, google nie ma takich zdjęć nigdzie, a ja sam nie mogę zrobić fotek, gdyż nie ma mnie aktualnie w domu. Może ktoś wie jak mógłbym zamontować te żarówki, lub czy mogę je w jakikolwiek sposób wymienić, jeżeli to coś pomoże, to ringi podłączone są pojedynczym, niebieskim kablem, wpina się je w małą spinkę. Znalazłem jakąś fotkę, chodzi o ten niebieski kabelek na środku zdjęcia http://www.valuepicturehosting.com/accounts/10006012000/images/e39_projector_back2.jpg Prosiłbym o jakąś pomoc czy coś :D
Opublikowano
Jeżeli to są lampy przed liftem to oryginalnie nie było w nich ringów. Pewnie poprzedni właściciel dołożył jakieś ringi smd lub ccfl i zamontował podobnie jak tu http://static.pokazywarka.pl/i/6435792/130258/dsc-2166.jpg. Jak masz coś takiego u siebie to nic raczej z tym nie zrobisz, pozostaje wymiana na nowe bo Led jest zatopiony w ringu i nie można go wymienić jeżeli się spalił.
Opublikowano
Zgadza się, nie było oryginalnie ringów, żarówki wyglądają podobnie jak u mnie, z tym, że na zdjęciu kabel jest biały. Cóż, wypierdzielę to w cholerę w takim razie. Skoro przy temacie wymiany jesteśmy (bo tylko tę opcję już rozważam) to może jest coś, co polecacie? nie chcę ładować w to nie wiadomo jakiej kasy, a nowego tematu też nie będę zakładać, żeby spamu nie robić, coś tak do dwóch stówek myślę, że byłoby okej.
Opublikowano
Do 200 zł napewno coś znajdziesz, odwiedź alledrogo jest tam tego trochę :D . Wyciągnij to co masz i wsadzić nowe i po sprawie, powinno być p&p jeżeli poprzednik zrobił to z głową :D To czy brać smd czy ccfl to już twoja decyzja. Ja osobiście bardziej skłaniam się do smd bo ccfl w mojej opinii są już zbyt mocne w świeceniu.
Opublikowano
Tak jeszcze teraz przyszło mi na myśl że może same rangi masz ok tylko przetwornica padła. Popatrz jeszcze pod tym kątem tylko poczytaj jak to sprawdzać w sposób bezpieczny bo na wyjściu przetwornicy jest już niebezpiecznie wysokie napięcie.