Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj sobie skasowałem INSPECTION ale gdy teraz przekręcam zapłon to palą mi się tylko wszystkie zielone kontrolki a nie ma napisu INSPECTION....Przed skasowaniem inspekcji wszystko było OK..tzn był napis INSPECTION i żółta kontrolka.....To jest normalne? bo nie pamietam jak było wcześniej- 2 raz już kasowałem to. Może napis INSPECTION pojawia się dopiero później?????

pzdr

Opublikowano
Witaj!

Super dzięki- uspokoiłeś mnie......już myślałem, że coś nie tak...

Dzięki :dance:

pzdr

musze cie zasmucić :nienie:

to nie jest tak jak napisał Dragon

INSCPECTION to przegląd roczny a

OILSERWIS i żółta dioda po skasowaniu zamieniają się w zielone

ale i tak masz wszystko OK :cool2:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

no to reasumując:

Sytuacja jest dobra czy nie?

Mam tylko 5 zielonych kostek i brak napisu INSPECTION....

czy jest ok zatem?

Opublikowano

5 zielonych diodek zapala się po przekręceniu kluczyka i gasną po uruchomieniu TAK??

W trakcie eksploatacji będą stopniowo gasły ci te zielone diody.

tak mniej więcej za rok o tej samej porze zapali ci się znowi INSPECTION

a olej OILSERWIS i zółta dioda to w zależności ile km robisz rocznie ale tak po około 10 - 12 kkm

PZDR

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

witam

tak- przekręcam zapłon i pojawiają mi się 5 zielonych diodek ale NIE MA napisu INSPECTION..- jest puste pole....(tylko są te diodki)

Przed skasowaniem INSPECTION miałem diodki oraz napis INSPECTION....- to w zasadzie tyle..... :wink:

Test zegarów robiłem i jest OK- są napisy INSPECTION oraz OIL SERVICE

Jeszcze jedno: U mnie jest tylko normalnie napis INSPECTION(a w zasadzie to już nie ma narazie) a nie mam OIL SERVICE jak wskazuje na to test zegarów.....- Dlaczego nie pojawia się napis OIL SERVICE po przekręceniu zapłonu???

pzdr

Opublikowano

szukasz dziury w całym,

powoli trace cierpliwość/ niech ktoś przejmie za mnie tłumaczenie

INSPECTION zapala się raz w roku, jak przychodzi termin przeglądu

OILSERWIS zapala się razem z żółtą diodą i nie gasną, po zółtej zapala się jeszcze czerwona jak przeginasz z wymianą lub skasowaniem.

jak pokasujesz OIL i INSP to nic nie świeci tylko zielone diody przed uruchomieniem silnika, poczym gasną

amen.

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Witam!!

Czy można jeździć z napisem INSPECTION czy po jakimś czasie samochód nie będzie chciał odpalić??

Opublikowano
Te diody są informacyjne a nie unieruchomiające auto, chociaż czytałem na forum jak ktoś się wypowiadał, że w jakichś tam modelach auto nie zapali. Nie wydaje mi się aby to była prawda, ale skądś takie pogłoski powstają.
Opublikowano
Mam pytanie kupilem niedawno samochod.W bemce olej wymieniany byl we wrzesniu 2005 roku w serwisie w szwajcarii.Mam pytanie czy wymieniac olej po roku we wrzesniu?Czy czekac az zapala sie kontrolki?Na dzien dzisiejszy pala sie wszystkie zielone kwadraciki.Rocznie robie okolo 12tys km.
Opublikowano
niektóre auta produkowane w usa maja takie zabezpieczenie..wyswietla sie napis inspection...po przejechania iles tam kilometrów napis ten gasnie i wtedy zapala sie napis stop i wtedy jest "game over" :lol: i nie mozna odpalic auta..trzeba do mechanika jechac :mrgreen: całe szczescie ze w bawarkach takiej opcji nie ma :modlitwa:

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Babcia z duszą nastolatki:)

Opublikowano

Masz racje całe szczęśćie ze bawarki tego nie mają

ale mi pokazuje chyba ze jest wszystko ok,a pokazuje ze jak dojdę do tego przebiegu czyli 22000 będe musiał jechać na przegląd do serwisu sprawdzić czy jes wszystko ok

pozdrowioka