Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie odebraliśmy naszego Active Tourera, i po pierwszych przejechanych km, mam wrażenie ze nieco za duzo pali. Wiem ze dane producenta to bajki, ale mimo wszystko uważam ze 10l średnio to trochę za dużo. Słyszałem gdzieś ze może być to spowodowane tym ze silnik jest nowy, ale przecież w dzisiejszych czasach silniki docierane sa fabrycznie. Czy ktoś mógłby podzielić sie swoim spalaniem? Mój egzemplarz to 218 d 150 skrzynia 8 biegów

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zużyj przynajmniej 2 baki paliwa i wtedy mierz średnią, bo "po pierwszych przejechanych km", to możesz mieć zarówno spalanie 30 jak i 2 l / 100km.
  • 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
nie więcej niż 6 l/100, średnia mieszana u mnie to 5.6 z ostatnich kilu tys. kilometrów a wolno nie jeżdże
  • 1 rok później...
Opublikowano
u mnie w 218d gt od 6l do 7.5l wychodzi

Podobnie i u mnie 6.5-7.5. Ale to jest mierzone przy dystrybutorze. Komputer pokazuje średnie spalanie 6.2.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Podpinam się pod temat F46 218d 150KM przeb. 125 tys. automat spalanie w cyklu mieszanym (przewaga miasto) 9,6l/100 pokazuje. Dodam że jeżdżę w miarę delikatnie. Porównując do X1 E84 190KM manual 7,5l/100 miałem. (8l przy butowaniu max.) Może coś z autkiem nie tak?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Oczywiście auto miało kilka problemów. Najważniejsze przeciek w czujniku ciśnienia paliwa na wiązkę. Błędne działanie spowodowało uszkodzenie kolektora. Koszt naprawy w sumie 5 tys. (nie ma zamienników). Przebieg 120 tys. Silniki porażka. :duh:
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
F46 Aktualnie przebieg 136 tys. Wszystkie usterki usunięte. 150KM profesjonalnie podniesione na 186 KM 400NM, automat spalanie 7,8 - 8,9 (zima) miasto. Niestety dalej dużo.
Opublikowano
F46 Aktualnie przebieg 136 tys. Wszystkie usterki usunięte. 150KM profesjonalnie podniesione na 186 KM 400NM, automat spalanie 7,8 - 8,9 (zima) miasto. Niestety dalej dużo.

To dziwne, ja też mam F46 150KM automat w wersji 7 osobowej i przedział spalania 6.5-7.5 ON.