Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem Bmw e46 Polift wersja z USA ze świecącymi się kierunkami.

Dowiedziałem się żeby to obejść są dwa rozwiązania:

1) Wgrać "nielegalne" oprogramowanie i podmienić jakiś plik

2) Wymienić moduł świateł na europejski i zaadaptować go

Mam pytanie czy w związku z tym że w wersji USA nie ma pozycji, jest tak że komputer po prostu włączył kierunki jak to się dzieje przy przepalonej żarówce pozycyjnej i wystarczy dołożyć pozycje podpiąć pod moduł i kierunki się przestaną palić ?

Mam również drugie pytanie czy ktoś dokładał pozycję do wersji z USA ?

Skąd najlepiej doprowadzić przewody ? bo z tego co zauważyłem w wiązce brakuje instalacji na żarówki pozycji.

Opublikowano

skąd wiesz że to wersja usa ? z vinu ?

świecące kierunki można włączyć lub wyłączyć w 10 minut przy pomocy programu do kodowania funkcji w aucie. Nie jest to żadne nielegalne podmienianie pliku. Normalne funkcje które można włączyć lub wyłączyć.

jest tego sporo więcej i jest to fabryczne, moduł świateł to taki mały komputer a nie tylko guzik. Może sterować w różny sposób światłami.

czytaj dokładnie co ludzie piszą :)

szukam
Opublikowano

Stąd że ten samochód został sprowadzony ze stanów i po vinie również.

W wersji europejskiej można to zrobić ale w wersji USA normalnym oprogramowaniem jest to podobno niemożliwe bo dowiadywałem się w ASO.

Moduł świateł mam drugi tylko nie jestem pewny czy nie jest od wersji przed liftowej.

A skoro piszesz żebym czytał dokładniej to widzę że sam tego nie robisz bo nigdzie nie pisałem o żadnych guzikach.

Opublikowano

lepiej znajdz kogoś blisko kto ma NCS i potrafi kodować moduł świateł, niech sobie zajrzy do tego modułu bo nie bardzo chce mi się wierzyć że jest jakiś inny magiczny moduł skoro w europejskim wystarczy opcje kierunkowskazów włączyć wiec pewnie na rynek USA po prostu była włączona domyślnie :D

jak nie to podmień moduł świateł, zakoduje Ci ktoś przebieg i VIN w nim a potem ustawi co trzeba ze światłami. Im nowszy moduł świateł tym ma wiecej funkcji dostepnych.

szukam
Opublikowano

Mam kolegę który potrafi kodować ale na razie nie bardzo ma czas i chciałem się dokładnie dowiedzieć jak to jest na prawdę bo wiadomo w ASO patrzą na kasę.

Dzięki za odpowiedź jak uda mi się zrobić to podzielę się na forum

• 1 miesiąc temu...