Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam BMW E36 316i COMPACT 95'. Kupiłem filtr powietrza i filtr kabinowy, oba nie pasują - filtr powietrza dostałem prostokątny a mój jest kwadratowy jak teraz sprawdziłem, ale z tym sobie poradzę, mam gorszy problem.

Na necie wyszukałem że filtr pyłkowy znajduje się w środku wykręcając schowek, ale tak sie składa że jednak tam nie jest umiejscowiony, i ten co mi wysłali prawdopodobnie jest też nie odpowiedni.

Odkręciłem kratkę przed szybą po otworzeniu maski, widać otwór ale dalej już nie rozkręcałem blachy ale nie wydaje mi się żeby tam było miejsce na dwa filterki jak pokazują niektóre zdjęcia na internecie.

Czy byłby ktoś wstanie mi podpowiedzieć gdzie szukać. Jeżeli będze to potrzebne mogę podać numer vin.

Opublikowano
Są dwa filtry na podszybiu po obu stronach dmuchawy. Możesz ich nie mieć, wtedy masz tylko osłony.
Opublikowano

W sedanie w polifcie jest za schowkiem pasażera. W compakcie tak jak piszesz jest przy podszybiu, takie dwa okrągłe filtry.

Pozdrawiam