Skocz do zawartości

Blokada Vmax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jadąc ostatnio na A2 w Rzeszy wkurzył mnie gostek z VOLKSSCHROTA jakiś TDI Touareg ,

godzina szczytu, 3 pasy i wszystkie zajęte, a on siedzi mi na zderzaku i mruga światłami żeby "polaczek" mu natychmiast zrobił miejsce,

normalnie to puszczam takich idiotów niech se jada, ale że za kierownica siedział jakiś pie...ony ciapaty z długą czarna brodą to nie ustąpiłem brudasowi :evil:

jak się trochę rozluźniło to pogoniłem moje 355 koniki, ale niestety przy +/- 220km/h włączyła się blokada :mad2:

no i ścierwo wprawdzie bardzo powoli ale z triumfującym wyrazem mordy :nana: coś tam krzycząc i wymachując łapskiem mnie wyprzedziło.

Czytałem gdzieś, że można Vmax szperę ściągnąć

Kto to robi? Koszt nie gra roli :8)

"...nie będzie arab pluł mi w twarz..."

Opublikowano
Vmax twojego auta to 240, blokada jest chyba od 250,moze cos nie domaga
Opublikowano
Blokada jest ustawiona do prędkości rzeczywistej pojazdu, wskazówka deko zaniża dlatego kolega widział 220 km/h a tak naprawdę miał 240-250 km/h.
Opublikowano
Blokada jest ustawiona do prędkości rzeczywistej pojazdu, wskazówka deko zaniża dlatego kolega widział 220 km/h a tak naprawdę miał 240-250 km/h.

Co za bzdury... Na "deko" to można w mięsnym kupować. Jeżeli już mówisz o przekłamaniu licznika to jest w drugą stronę i licznik pokazuje zawyżoną predkość w stosunku do rzeczywistości. Np. jeżeli miałeś 220 km/h na liczniku to tak naprawdę jechałeś ok. 210 km/h.

Aporpo blokady to czy X5 nie jest ze stanów? Tam mają blokadę seryjną, o ile się nie mylę właśnie na 210 km/h, czyli by się zgadzało z prękością licznikową jaką widziałeś.

"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano

Sorki za wprowadzenie zamętu.

Poj...ło mi się.

I po co od razu rzucać mięsem :mrgreen:

Opublikowano
Każdy warsztat z hamownią zdejmie Ci kaganiec. A przy okazji zobaczysz co masz pod maską, i ile masz faktycznie jeszcze kucy. Są to silniki wolnossące można go trochę podkręcić zwiększając dawkę paliwa. Nie odczujesz aż tak tego, ale kaganiec zniknie.
Opublikowano
  • Autor

.....Aporpo blokady to czy X5 nie jest ze stanów? Tam mają blokadę seryjną, o ile się nie mylę właśnie na 210 km/h, czyli by się zgadzało z prękością licznikową jaką widziałeś.

ano jest ci on zza wielkiej wody :8)

znacie kogoś w okolicy Gliwic?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja mieszkam w USA i wszystkie kodowania robi mi zdalnie czlowiek z tego forum. Jesli ktos jest zainteresowany, to moge podac namiary.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1