Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otoz moj znajomy ma BMW E65 z 2003 r. i poprosil mnie, aby nagrac mu nawigacje do jego auta. Za pomoca programu ImgBurn nagralem obraz plyty nawigacji BMW Road Map Europe HIGH 2017 na plyte DVD-R firmy Sony z predkoscia x1, tak jak przeczytalem w instrukcji, ktora znalazlem w internecie. Po wypaleniu plyty i wlozeniu jej do nosnika w aucie pojawia sie komunikat: "No map CD in the navigation computer. Please insert map CD". I tu sie zaczyna problem, jak go rozwiazac? W wersji BMW Road Map Europe HIGH 2017 byla wzmianka, ze bedzie dzialac na E65. Chyba ze problem lezy w zlym nagrywaniu?

Z gory dziekuje za pomoc

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
. Za pomoca programu ImgBurn nagralem obraz plyty nawigacji BMW Road Map Europe HIGH 2017 na plyte DVD-R firmy Sony z predkoscia x1, Po wypaleniu plyty i wlozeniu jej do nosnika w aucie pojawia sie komunikat: "No map CD in the navigation computer. Please insert map CD". I tu sie zaczyna problem, jak go rozwiazac? Chyba ze problem lezy w zlym nagrywaniu?

Spróbuj na płytach DVD Verbatima. Jak wypalałem swoje mapy to Europę Wschodnią udało się za pierwszym razem, natomiast drugą płytę z Europą Zachodnią wypalałem chyba 4 razy zanim czytnik ją odczytał. Jeżeli czyta Ci oryginalną płytę, a masz problem przy piratach, to czasami pomaga czyszczenie lasera, a czasami jego wymiana.

Pozdr.

Opublikowano
Popularna przypadlosc w e65.Po tylu latach czytnik nie radzi sobie z dvd. Nagraj mape na CD i pójdzie.

Płyta CD ma 700 Mb, natomiast mapy BMW Hight 2017 r. ważą prawie 8 Gb. Ciężko będzie.

Pozdr.

Opublikowano
Na cd nagrywasz mapy przeznaczone na cd..... :norty:

czyli np Bmw_High CD_eeu

Kol. "pollo" pisze, że wgrywał obraz mapy na płytę DVD czyli należy przypuszczać, że ma czytnik mk-4 z napisem DVD. Nagrywanie map na płytach CD do tego czytnika, biorąc pod uwagę, że będzie ich 14, nie jest chyba dobrym pomysłem.

Pozdr.

Opublikowano

Nagrywanie map na cd do czytnika mkIV który nie czyta DVD to jedyne wyjscie zeby korzystac z navi :)

Zeby miec mape polski wystarczy jedna płyta.

sprzedam iCom Next Ori
Opublikowano

To nie jest czytnik MK...

To jest NAV01 co tylko CD czyta, najnowsza mapa do niego jest z 2015roku.

Potem masz NAV02 czyta DVD, i NAV03 czyta DVD DL.

Opublikowano
Jak auto z 2003 to juz ma czytnik dvd. Pisze tylko ze jesli plyt dvd nie czyta bo ma slaby laser to mozna od biedy stosowac mape na cd.Powinien czytac ale to loteria.(u mnie czyta)
sprzedam iCom Next Ori
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nagrywanie map na cd do czytnika mkIV który nie czyta DVD to jedyne wyjscie zeby korzystac z navi :)

Można tez naprawić Mk-4 tak, aby czytał DVD. Na ogół pomaga zwykłe czyszczenie lasera.

Pozdr.

Opublikowano
Jak auto z 2003 to juz ma czytnik dvd.

Według mojej wiedzy czytniki Mk-4 DVD weszły na wyposażenie dopiero w marcu 2003 r. po t.zw małym liftingu

Pozdr.