Skocz do zawartości

BMW nie chce odpalić POMOCY!!!! (silnik M50)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam taką sytuację. Bwemka chodziła elegancko. Stawiam pod blokiem na parkinku na chwilę podchodzę i już nie odpala tzn odpala ale max 1200 obr/min przy pompowaniu pedału gazu. Paliwo napewno jest podawane bo czuć że się zalewa silnik. Dałem jes spokój wykręciłem świece i są ok. Wkręcam je ponownie i bemka odpala i chodzi znów elegancko przez 2 godziny. Znów gasze i ten sam objaw. Sprawidziłem wszystkie przewody od powietrza nawet wymieniłem czujnik położenia wału i nic. Bemka tylko działa przy pompowaniu pedałem i na niskich obrotach tak jaby nie paliła na wszystke gary. Co to może być bo nie mam pojęcia :mad2:

Opublikowano

Pompa paliwa już niepotrafi wystartować pełną mocą.

Tak na początek mi się wydaje.

Spróbuj ją podłączyć bez palenia silnika i wsłuchaj się jakie generuje dźwieki - o ile coś jeszcze generuje.

Opublikowano
Zapomniałem dodać że podłaczałem ją pod kompa i komp pokazał że wszytsko jest OK. Ale chyba nie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

Miałem to samo. Pompa paliwa była nowa - poprzednia mi siadła :( Winnym były syfy w systemie paliwowym czyli wymiana filtra, wlanie jakiegoś środka do czyszczenia systemu. W najgorszym razie ręczne czyszczenie wtryskiwaczy.

Pozdrawiam :)

Every weapon needs a master.
Opublikowano
Układ paliwowy sprawdzony i jest ok. Już nie wiem co moze być z moją bestią nie tak. Już nie mam pomysłu, może to że 2 miesiące temu dorabiałem kluczyki i od tamtej pory jeździłem na dorabianych, ale kluczyki były sprawdzne i nie miały immobilaizera w sobie. Chyba jedynie serwis BMW mnie ratuje. Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie
Opublikowano (edytowane)
Dzisiaj od rana wziąłem się za moję bete. I udało mi się ją odpalić. Wymieniłem filtr paliwa, jedą cewkę. Ale przejechałem 60 km i znowu stoi nie chce palić na benzynie. Na gazie chodzi bez zarzutów. Sprawdzałem oscyloskopem zawory (pomyłka wtryski) i wyszło mi że cos je odcina ale nie wiedomo co. Raz chodzi raz nie chodzi. No teraz to już nie wiem co to może być. Nawet komputer podmieniałem i lipa. Edytowane przez bela
Opublikowano

Cześć

Oscyloskopem zawory??? a nie wtryskiwacze?? bo jezeli mowa o wtrskach to komp nimi steruje............no chyba że się sprawdza tak....

Czy silnik się zalewa za kazdym razem podczas próby uruchomienia?

pzdr

Opublikowano
Już znalazłem przyczynę tego stanu. Pompa paliwa nawalała a raczej sam styk pompy był poluzowany i nie przewodził prądu. Zacisnołem przesmarowałem i chodzi jak przecinak. Dzięki za porady!!!!!!!!