Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj zakupiłem BMW E91 318 2,0D 143 KM i dostałem od poprzedniego właściciela moduł bluetooth tylko jest uszkodzony. Jest w nim przepalona ścieżka i brak jakiegoś elementu. Czy ma ktoś może s Was dostęp do schematu, żeby wyczaić jakiego elementu brakuje bo poprzedni właściciel nie wie, a mój znajomy elektronik powiedział, że są duże szanse jak będzie wiedział co trzeba wstawić, naprawy w/w modułu " BMW MULF2" " T8G-MULF2"
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź, ale znalazłem jakieś schematy w necie i na razie spróbuje naprawić moduł, a w razie czego będę dalej myślał.
Opublikowano
Sprawa wygląda tak. Mój moduł naprawiony!!! Mój znajomy elektronik to po prostu mistrz. Wielkie słowa uznania dla niego i jego roboty i dla firmy w której pracuje. Problemem było zwarcie które było na płycie głównej sterownika, oraz wlutował bezpiecznik, bo to on się spalił w pierwszej kolejności jak poszło zwarcie. Za bezpiecznik zapłaciłem całe 7 PLN, a za robotę na razie nic, bo dał mi sprawdzić czy działa, lecz podejrzewam, że za robotę też zapłacę grosze. :-)
Opublikowano
Pracuje on w firmie "Elektronik" w Bielsku Podlaskim, woj. podlaskie, http://www.lboelektronik.pl/. Ogólnie zajmują się kasami fiskalnymi, ale praktycznie robią też naprawy różnych elementów i podzespołów elektronicznych, m.in. płyt głównych, komputerów, wag i wiele innych. Kto jest z regionu warto zadzwonić i się zapytać.