Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Przed chwilą opisałem swój problem dokładnie i spędziłem nad tym sporo czasu, ale niestety forum odwaliło jakąś manianę z SQL i wszystko przepadło.........

Więc mam problem z Poziomowaniem i dynamicznym skrętem reflektorów. Szukałem wszędzie ale nigdzie nie znalazłem pomocnych mi informacji (głównie na temat adaptacji)

Błędy FRM:

9CB4 - Czujnik poziomowania tył

9CBD, 9CBE - moduły skrętu

9CC3, 9CD2 - Lusterka, podgrzewanie i odcięty żółty kabelek od składania lusterka (sposób w który poprzedni właściciel naprawił lusterko otwierające się o 180 stopni)

Wymieniłem czujnik poziomowania z tyłu na czujnik o numerach 6 778 813, niestety miałem czujnik z numerami: 6 763 735 czy to będzie miało wpływ na działanie? wyglądają identycznie.

Niestety po wymianie lampy nadal stoją w miejscu, trzeba zrobić jakąś adaptację z powodu zmiany na czujnik o innych numerach? Jeżeli tak to jak, da radę inpa czy tylko dis?

Moduły skrętu, znalazłem tutoriale na forum jak naprawić uszkodzone ścieżki, ale to zdaje egzamin? czy raczej szykować się na wymianę?

Czy moduły skrętu mają osobny bezpiecznik, albo czy w ogóle mają?

Opublikowano

odpowiem Ci co do poziomowania - sprawdź przewód, który biegnie od czujnika do frm, jest on przerwany, jeśli jest tak jak u mnie to ok. 1m od czujnika

jak rozbierzesz ten czujnik to zobaczysz że on się nie może uszkodzić

Opublikowano

czujniki już sprawne, był przetarty jeden kabel, błąd czujników już nie występuje.

Niestety pomimo tego lampy po uruchomieniu samochodu się nie poziomują...

czy na poziomowanie (góra dół) ma też wpływ moduł skrętu? dziś je wyciągnąłem, lewy jest tragiczny, nadaje się tylko do wymiany, z prawego może coś zrobię.