Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś napotkał mnie Check podczas jazdy.

Objawy spadek obrotów po odpaleniu na ciepłym z 700 na 600 i wraca do normy .Tylko po odpaleniu na ciepłym

bmw e46 318i silnik n46 2004

kod błędu :

29ED

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć

Sorki, że gitarę zawracam, ale czy wymiana przepływomierza pomogła w Twoim samochodzie na ten nieszczęsny błąd 29ED ?

Pytam bo już pół silnika wymieniłem i nie wiem czy się pakować jeszcze w zakup przepływki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie masz objawy? To jedyny błąd? Ile mierzy przepływomierz po rozgrzaniu na wolnych obrotach i przy pełnym obciążeniu na 3 biegu?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)

Oprócz 29ED, pokazuje również błędy sond lambda.

Wymieniłem na nowe: świece, cewki, olej syntetyk.

Sondy jeszcze trochę muszą poczekać.

Do tego robiłem próby na innych używanych przepływkach - to nie wpływa w żaden sposób na błędy.

Jeżeli chodzi o wskazanie zużycia na trzecim biegu, to zawsze wskaźnik idzie do końca.

Co ciekawe gdy autem jadę nieco ostrzej czyli korzystam z powiedzmy 70% lub więcej mocy, to mogę jeździć i jeździć, a wystarczy, że przejadę kilka kilometrów z jakąś stałą niską prędkością powiedzmy 70-90 używając tylko lekko gazu, to od razu pokazuje się ulubiona, pomarańczowa kontrolka.

Edytowane przez Damianprelude
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodziło o wskazanie wartości z inpa a nie ekonomizera. Jakie konkretnie błędy sond? Do diagnostyki najlepsza jest inpa, w błędach są opisy, które też dają pewne informacje, nie wspominając o pracy sond oraz korektach. Diagnostyka to nie tylko błędy, one mogą nakierować a nie bezpośrednio wskazać przyczynę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Cześć

Sorki, że gitarę zawracam, ale czy wymiana przepływomierza pomogła w Twoim samochodzie na ten nieszczęsny błąd 29ED ?

Pytam bo już pół silnika wymieniłem i nie wiem czy się pakować jeszcze w zakup przepływki.

Nie pomogła żadna przepływka. Błąd dalej jest i jest związany z sondą(29ED) .Samochód nie pali więcej więc jej nie ruszałem latam cały czas aż zacznie palić jak smok

• 1 rok później...
Opublikowano
KOLEGO JA MAM DOKŁADNIE TO SAMO CO TY. BLĄD 29ED WYMIENILEM JUZ PRZEPLYWKE SWIECE SONDE PIERWSZA OLEJ 10W40 LIQID MOLLY I NADAL SIE ZASWIECA CHECK ENGINE PRZY SPOKOJNEJ JEZDZIE. POMOCY POMOCY ZAPLACE ZA POMOC TYLKO NIECH KTOS DORADZI COS SENSOWNEGO. dodatkowo mam jeszcze blaď zwany generator i czujnik poziomu oleju. Po odpaleniu obrotu ida na 600 i po chwili podnosza sie na 800