Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wymieniam e60 na x5 i pierwsze co chce zrobić to wymiana oleju w skrzyni biegów.Znalazłem coś takiego miska z filtrem Vaico + olej Vaico ATF 8HP.Co myślicie o tej firmie i czy to dobry wybór dodam że skrzynia to GA8HP70X . Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

eh po pierwszej wymianie co 20 tys km diagnostyka informuje mnie o zużytym oleju w skrzyni... i teraz co 20 tys wymieniac musze:/ pierwszy raz wymienilem przy przebiegu 190 tys teraz nalatane 250tys

nie jestem pewien czy byl to dobry pomysl ...

Opublikowano
Masz źle ustawioną wymianę w kompie kolego.Ot i taka filozofia

czyli moje wymiany co 20k nie sa konieczne? hmmm to co trzeba w takim badz razie zrobic w kompie zeby nie pokazywalo mi bldu zuzytego oleju w skrzyni? lub tez do kogo sie zglosic...?

Opublikowano
a jednak to nie termostat, ale bez niego jest lepiej. problem pojawia się po przejechaniu 4 kilometrowego wzniesienia pod górę na niskich obrotach do 1,5 i jak się zatrzymam po takim manewrze na światłach przeciąga biegi, jak przejadę chwilę ustaje. teraz będę sprawdzać pompę wody i chłodnicę główną może tam jakiś majonez jest albo pompa nie daje razy chłodzić .
  • Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A producent skrzyni rekomenduje wymiane, jesli dobrze pamietam, co 60k mil

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich

Niedawno nabyłem BMW x5 e70 3.0sd 286km 2007rok

Chcialbym wymienić olej w skrzyni biegów ale nie za bardzo wiem jaki powinienem wlać olej czy mógłby mi ktoś rozkodowac vin i powiedzieć mi jaka mam skrzynie ewentualnie jaki olej powinienem zalać. Chciałbym pojechać do mechanika w własnym olejem

Numer vin

WBA FF0 105 0LY 89848

Za wszelką pomoc bardzo dziękuję

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Z mojego doswoadczenie to dobry mechanik od automatów ZF ma taki olej i taniej go nie dostaniesz. Wiec nie ma co kombinowac. Lepiej poszukaj i popytaj o dobrego, uczciwego mechanika. I to wszystko.