Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni mam problem z kluczykiem lub centralnym zamkiem. W poniedzialek rozkodował mi sie kluczyk, nie działało otwieranie ani zamykanie z pilota, wymieniłem więc baterie, zakodowałem dziada na nowo, cały dzień działał. Nastepnego dnia w okolicach godziny 9-11 ide do auta, znowu nie mogę otworzyć z kluczyka, stwierdziłem ze jakas trefna bateryjka, pobiegłem kupiłem inna firme w innym sklepie. Zmieniłem znowu bateryjke, do konca dnia do 3 w nocy, pilot działał, 8 rano jade do pracy, pilot dalej działa! godzina 10:40, ide do auta -- pilot znowu nie działa, pomysłałem ze może slaby akumulator i mi rozładowywuje go w jakiś sposób, podłaczyłem pod prostownik, naładowałem, zakodowałem kluczyk, caly dzien działał, nastepny dzień jade do pracy, pilot działa, ide do auta godzina 10:20 --- AUTO ROZKODOWANE! Panowie, ja juz nie mam pojęcia o co chodzi? rozkodowywuje sie o danej godzinie czy jak !?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączę się do pytania.

Gdy kupiłem BMW z uszkodzoną pompą ABS i paroma innymi pierdołami, nie działało mi otwieranie pojazdu z pilota ( z przekręcenia działało ). Dodam jeszcze, że zamek bagażnika był uszkodzony i naprawiany po Januszowemu ( wymieniony już na sprawny. ). Sprawa jest taka, że po naprawie auta udało mi się zakodować kluczyk ( nowe baterie ), ale podczas zabawy w otwieranie szyb i szyberdachu z pilota nagle wszystko przestało działać. Kluczyk przy wciskaniu daje znaki życia, ale nie mogę go zakodować. Miał ktoś może podobny problem ? Czy bagażnik może mieć na to jakiś wpływ ?