Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. 1 marca postawiłem swoje coupe do garażu na grubsze naprawy - tuleje w tylnym zawieszeniu, sprzęgło itp. Golnie wyciągnąłem wszystko prócz silnika - przy nim nic nie ruszalem. Wczoraj złożyłem auto do kupy. Wszystko robiłem na spokojnie w wolne dni od pracy. Przy próbie pierwszego odpalenia motor zaskoczył na ułamek sekundy i zgasl (wskazówka obrotomierza zdarzyła ruszyć się na ok 400 obrotów a wskazówka ekonomizera wyszala poza 10litrow). Następne próby to już porażka, kręcił i nawet nie próbował zaskoczyć a wskazówka obrotomierza stoi w miejscu. Sprawdziłem - rozrusznik kreci, wyjalem listwe wtryskowa i paliwo leci, sprawdziłem dwie świece i iskra jest. O co może mu chodzi? Przed odstawieniem do garażu palił na dotyk i żadnego problemu nie było. Przecież chyba rozrząd się njie przestawił jak auto stało? Paliwa jest prawie pół baku może zalać nowego?