Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Do tej pory miałem radio BMW PROF, mam przełożoną deskę, wiązkę, dołożoną nawi CCC z dużym ekranem, oczywiście pilot i całą resztę, joy z jednym klawiszem MENU. Kpl z Allegro.

Nie mam wtyczki zasilającej do monitora, nie widzę? Może odcięta nie wiem gdzie szukać, gdzie przewody od monitora się mają zejść. Coś tam gram cicho już ale same suby pod fotelami.

Zostało mi oprócz zasilania to zakodować, nie wiem jakie dodać wartości do FA, prosiłbym o pomoc. Jeśli ktoś jest z okolic Rzeszowa i to ogarnie to chętnie zapłacę, kodować potrafię nie instalowałem do tej pory za to NAWI, wiązkę mi montowała osoba która robiła przekładkę z UK na EU, ale NAWI się nie podjęli byłem tego świadomy.

Podsumowując, nie wiem gdzie dochodzą przewody zasilające do ekranu, może ta wtyczka jest ale nie wiem gdzie mniej więcej szukać. Nie wiem co odkodować do NAWI. Gniazdo w ekranie jest podobne do tego w climatronicu, moge później dopisać dokładny model czytnika płyt (są dwa czytniki) oraz ekranu.

• Zarejestrowani
Opublikowano
Dodaj $609 do FA, potem zapisz do cas i frm, na koncu przekoduj Cappl lub Mask

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Hej. Dziękuję jutro dorzucę ten kod. Powiedz mi wiesz skąd mogę pociągnąć zasilanie do monitora i na jakie piny. Wiązka niby do nawi a brak wtyczki zasilającej:( nie wiem czy ma ona wychodzić z czytnika czy z innego źródła. Jestem w stanie zapłacić za pomoc w uruchomieniu tego. Poniżej link do fot czytnika, http://oi63.tinypic.com/20h4xeh.jpg oraz http://oi65.tinypic.com/35ktqqb.jpg ekran model al9010
Opublikowano
Dokodowane ale dalej grają same suby pewnie.kwestia ustawień już w nawi ale nie mam narazić ekranu :(
Opublikowano
Pokazuje mi błąd kodowania, czy napewno to ma być $609 czy coś jeszcze? Wyświetlacz już mam śmiga, zostało podpiąć joya
Opublikowano
Czy kontroler idrive trzeba dokodować? Nie śmiga mi pokrętło, działa tylko ruszanie się na boki. W niektórych miejscach jak tusze pokrętło to tak jakby jedzie w górę zawsze i nie przerywa dzialania
Opublikowano

Hej. Poradzę sobie z zakodowaniem, pytanie czy to polega na dodaniu kodów do FA czy innej czynności?

Jeśli tak to jaki kod. Może to być przyczyną że nie działa do końca poprawnie? Jestem w stanie zapłacić za pomoc, bo jest brak chętnych do zrobienia tego.

Opublikowano

W tej chwili tylko nie działa mi poprawnie kontroler idrive. To znaczy działa tylko góra, dół, lewo, prawo, potencjometr reaguje na tej zasadzie, że czy krece w lewo czy w prawo idzie na samą górę listy , i później już tak jakby nie działa. Np w menu multimedia nie mogę przełączyć między FM a cd. Działa ale nie do końca poprawnie. W FA dodalem tylko $609 i przekodowalem z tym pojazd, ale to było przed podpieciem kontrolera.

Nawigację mam CCC, z dużym ekranem, kontroler 4 pionowy z jednym klawiszem menu.

Nie potrzeba dodawać kodów FA, odczytaj NCS moduł CAPPL i tam szukaj :)

Jutro pogrzebie. Dziękuję że w końcu ktoś odpisał

Opublikowano
W tej chwili tylko nie działa mi poprawnie kontroler idrive. To znaczy działa tylko góra, dół, lewo, prawo, potencjometr reaguje na tej zasadzie, że czy krece w lewo czy w prawo idzie na samą górę listy , i później już tak jakby nie działa. Np w menu multimedia nie mogę przełączyć między FM a cd. Działa ale nie do końca poprawnie. W FA dodalem tylko $609 i przekodowalem z tym pojazd, ale to było przed podpieciem kontrolera.

Nawigację mam CCC, z dużym ekranem, kontroler 4 pionowy z jednym klawiszem menu.

Nie potrzeba dodawać kodów FA, odczytaj NCS moduł CAPPL i tam szukaj :)

Jutro pogrzebie. Dziękuję że w końcu ktoś odpisał

Zmień typ idrive w ZBE - IDRIVE CONTROLLER (ZBE) TYPE

Pewnie masz high :)

Opublikowano
Udało się wystarczyło przekodowanie ZBE z high na low i śmiga. Dziękuję za Pomoc. Zwróciliście mi wiarę w ludzi:)
Opublikowano
Udało się wystarczyło przekodowanie ZBE z high na low i śmiga. Dziękuję za Pomoc. Zwróciliście mi wiarę w ludzi:)

Brawo :cool2:

• 1 rok później...