Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ja mam podobny problem bo mam cały czas ten błąd restraint system faulty itd. w e60 z 2005 roku. U mnie to pojawił się przez to, że poprzedni właściciel wymienił boki drzwi i przy rozpinaniu wtyczek od bocznych poduszek wyłamał wtyczkę od poduszki. Po wielu próbach w końcu znalazłem taką odpowiednią wtyczkę, połączyłem kabelki i ładnie wszystko weszło w poduszkę - oczywiście przy odłączonym akumulatorze itd. Po wszystkim mam te dwa te same ikony na desce plus ten błąd.

Kolega mi to próbował wykasować INPA i ISTA ale po ponownym przekręceniu kluczyka błędy wracają. On mówi, że to może być niedoładowany akumulator bo sprawdzaliśmy na prostowniku i pokazuje dwie czerwone diody czyli doładować trzeba. I teraz pytanie czy da radę wykasować ten błąd i czy to naprawdę może być problem w niedoładowanym akumulatorze? Ktoś coś?