Skocz do zawartości

uszkodzony przepływomierz i sonda - co pierwsze wymienić ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć

okazało się że mam uszkodzoną przepływkę i sondę ,

z braku finansów nie stać mnie narazie na wymiane obydwu rzeczy, dlatego zawracam się z pytaniem do znających się na silnikach co ma większe znaczenie przy jego pracy i co wymienić w pierwszej kolejności ???

dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Kup najpierw przepływkę! Bez sondy można jeździć, co zostało udowodnione - będzie ci jedynie więcej palił i będziesz "emitował" więcej.

Miałeś strzał gazu?? Jaki masz objaw "walniętej" przepływki ??

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

no niestety to chyba przez strzał gazu :( oststnio zauważyłem że brakuje jednego drucika w przepływce

http://images4.fotosik.pl/68/8bc11cbdfda09511m.jpg

ale chyba już auto z taka rozwaloną przepływką kupiłem bo od samego początku jest jakieś zmulone , myślałem że to wina miksera od LPG i kupiłem Blosa , jednak po jego założeniu dużej różnicy nie było, po pojechaniu na regulację okazało się że ma walnięta sondę i odłączyłem ją całkowicie , w zeszłym tygodniu jak ryłem przy dolocie powietrza zauważyłem że przepływka jest walnięta :(

mam nadzieję że po wymianie przepływki i sondy auto zaczmie jeździć lepiej, odzyska ducha i obroty biegu jałowego wzrosną i sie wyrównają

pozdrawiam