Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy na forum mam f11 525 ostatnio własnie stwierdziłem że mam poduszki do wymiany ,poduszki to koszt około 220 zł za sztukę ( bez podciśnienia), niedawno kupowałem i dałem do mechanika skroił mnie 600 zł za wymianę bo podobno było ciężko, niestety wymiana okazała sie niepotrzebna,bo nadal drgania strasznie są przenoszone na karoserię więc pomyślałem że trzeba z powrotem założyć stare i sam się za to wziąłem zajęło mi to na podnośniku niecałe dwie godzinki.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Uwaga ta z symbolem 36992 01/LMI poduszka jest bez podciśnienia ... a dedykowana na stronę prawą takowe wyjście posiada. Jest jakieś zamieszanie z tymi poduszkami. Już nie wspomnę ze w pudełku Lemfordera zazwyczaj jest Corteko. Zirytowany zakupiłem oryginały..
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak poznać czy jest na podciśnienie bez wchodzenia pod auto?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta :) Możecie podpowiedzieć jak to jest z poduchami ? zamierzam wymienić poduszki silnika + VTG - auto F10 525d xdrive LCI 03.2014..

Nie mogę Lemów znaleźć, widzę że tylko OEM są.. ? tak ma być i tylko muszę na Ori bmw wymieniać bo mają coś dodatkowego czy szukać jeszcze ? - Dla skrzyni VTG znalazłem - Lemforder kosztuje 130zł a ORI 300zł..

Opublikowano
Ja nie będąc do końca pewnym czy mam podciśnienie czy nie zamówiłem dwie prawe poduszki, jedną bez podciśnienia a drugą z podciśnieniem. Jedna SWAG druga Lemforder. Oczywiście przyszły dwie z podciśnieniem i o dziwo w obu opakowaniach były identyczne (dosłownie identyczne) poduszki. Niczym się nie różniły. Obie zresztą miały wyszlifowane, usunięte jakieś oznaczenia na dole, więc podejrzewam, że z jednej fabryki wyszły.
Opublikowano

Znalazłem do swojego auta lemfordery - lewą str + prawą - to by odpowiadało temu, o co chlopaki pisali wyżej w poście, że każda poducha ma swoje znaczenie.

- cenowo (jakby kogoś interesowało) wychodzi około 650zł za poduszki silnika i skrzynię - xdrive 525d 14' - Ori ponad 1k za takie coś, warto poszukać.