Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, podczas jazdy słychać huczenie liczyłem że to podpora pod wałem niestety okazało się że do 99% łożyska w Dyfrze i tu moje pytanie czy warto wymieniać te łożyska znalazłem że cena 1000zł czy lepiej szukać jakiegoś używanego Dyfra.
Opublikowano
To zależy ile jeździsz i kiedy zamierzasz sprzedać samochód ;) W Jagatowie koło Pruszcza Gdańskiego jest gość który regeneruje dyfry wymienia łożyska wkłada lepsze bo tam masz zwykłe kulkowe cena 1300-1500 zł z tego co się orientowałem . Używki do benzyny szczególnie 318i i 320i są drogie bo w okolicach 1000 zł i wyżej + wymiana olej itp z niewiadomym przebiegiem i stanem. Ja znalazłem gościa niedaleko olsztyna który przekłada dyfry z diesla które są o wiele tańsze 300-500 zł do benzyny (zależy też od przełożenia ) a mam podobny silnik 318i n46b20, wymian u niego kosztuje 200 zł + olej. Jak będzie to dam znać w przyszłym tyg. Ja będę zmieniał również przełożenie mostu z 3.23 na 3.07 bo taki akurat znaklazłem trochę wolniej będzie rozpędzał ale będzie większa V-max na ile jest to odczuwalne to też dam znać .pzdr