Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam jedyneczke 1.6l 115 koni benzynka 2005r. Myślałem o wymianie silnika od bmw e90 3.5l

a dokładnie ten

http://allegro.pl/silnik-bmw-e87-e82-135i-e90-335i-3-0-306km-n54-i6752369295.html

Zaznaczam, że silnik jest bez osprzętu.

....i teraz mam 3 pytania.

1. Czy to się w ogóle opłaca robić, w sensie czy nie będzie się coś ze sobą gryzło i auto będzie częściej u mechanika niż w garażu?

2. Co jeszcze trzeba wymienić?

3. Jakie łącznie mogą być koszta takiej inwestycji? :think: :think: :think:

Z góry dzięki

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hehehehe... lepiej poszukaj sobie jakiejś 130 :norty:

W takim razie jaki silnik polecasz do tego modelu ( mam taki sam ) gdybyśmy jednak chcieli przełożyć na większy -benzyna ( mocniejszy ) ?

I powtórzę pytania kolegi:

1. Czy to się w ogóle opłaca robić, w sensie czy nie będzie się coś ze sobą gryzło i auto będzie częściej u mechanika niż w garażu?

2. Co jeszcze trzeba wymienić?

3. Jakie łącznie mogą być koszta takiej inwestycji?

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Zamiast bawić się w takie przekładki poszukaj sobie już samochodu z fabryczną mocą która ciebie interesuje. Taka wymiana sinika oczywiście jest możliwa ale czy jest to opłacalne nie powiedziałbym sam silnik to koszt ponad 10 tyś plus robota pewnie będzie jakaś rzeźba. Wypadałoby też zrobić hamulce itp. ja bym sie nie podjął tylko bym sobie poszukał mocniejszej wersji ale decyzja należy oczywiście do ciebie...
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście nieopłacalne.. ;-(
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)