Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Dziś stało się coś dziwnego z moim bmw.

Jadąc samochód zaczął mi jakby samo gwałtownie, momentalnie chamowac w formie uskoków prędkości , blokować prędkość (ciężko stwierdzić co to było ale jak dawałem więcej gazu aby szybciej jechać auto po prostu mi uskok robiło i nie pozwalało jechać szybciej) nie pozwalając rozwinąć prędkości. Auto co jakiś czas przy małej prędkości zaczął mi jak gdyby blokować koła i hamować. Tym samym pojawiała się przy tych uskokach kontrolka przyczepności. Było też słychać jakieś bicie z tyłu auta - chyba spod lewego tylnego nadkola. Zatrzymalem się ale z kołem było wszystko ok. Zgasilem auto na 20 minut i znowu zacząłem jechać. Wszystko ustalo ale pedał chamulca dziwnie działa, tak jakby z lekkim opóźnieniem. Palą się też kontrolki niektóre a potem znikają. Nie wiem co może to być bo auto miało przegląd w kwietniu. Proszę o pomoc, Dziękuję.

Edytowane przez salesperson
Opublikowano
Hej, dzięki za odpowiedź ale nie mam możliwości podpięcia pod kompa bo nie wiem jak to się robi. Zastanawiam się tylko czy to coś poważnego i kosztownego w naprawie i czy ktoś może poradzić o co chodzi i czy spotkał się kiedyś z tak dziwnym przypadkiem. Dzięki
Opublikowano
Hej, dzięki za odpowiedź ale nie mam możliwości podpięcia pod kompa bo nie wiem jak to się robi. Zastanawiam się tylko czy to coś poważnego i kosztownego w naprawie i czy ktoś może poradzić o co chodzi i czy spotkał się kiedyś z tak dziwnym przypadkiem. Dzięki

Warto zainwestować w kabel i podstawowe programy do diagnostyki, to pomaga.

Tak będzie ciężko, chyba że ktoś miał podobny przypadek.

Opublikowano

cześć,

tak żeby sprostować bo temat już do zamknięcia,

sprawa zamknęła się tak że chodziło o czujnik ABS (obrotu prędkości),

wymienione zostało na czujnik TRW (275 zł) plus robocizna 100 zł + diagnostyka 85 zł,

dzięki za pomoc